Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Οι Κούρδοι λένε 19 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στο βόρειο Ιράκ


Αγνοούνται  εννέα Τούρκοι στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων

 

Απρίλιος 27, 2021. 20:21. Ελλάδα.

Ερμπίλ.

Ενώ το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας  (MSB) ανακοίνωσε τον πρώτο στρατιώτη που έχασε τη ζωή του κατά την εισβολή του τουρκικού στρατού στο βόρειο Ιράκ, οι Κούρδοι

αντάρτες του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) ανέφεραν στα μέσα ενημέρωσης ότι 19 Τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους.

PKK: σκοτώθηκαν 19 στρατιώτες

Σύμφωνα με το κουρδικό Rûdaw υπήρξαν βίαιες συγκρούσεις στις περιοχές Ζεντούρα και Ντεράρε της Μετίνα καθώς και στις περιοχές Μαμρέσο και Μερβάνος του Αβασίν και στο Ζαπ.

Στις περιοχές Ζεντούρα και Ντεράρε σκοτώθηκαν 11 Τούρκοι στρατιώτες και άλλοι 12 τραυματίστηκαν.

Ενώ στην περιοχή Μερβάνος και Αβασίν σκοτώθηκαν 6 στρατιιώτες και άλλοι 2 στο Ζαπ.

Μιλώντας στον Rûdaw, ο διευθυντής της πόλης Κανιμασί,  Σερμπέστ Σαμπρί, δήλωσε ότι Τούρκοι στρατιώτες εγκαταστάθηκαν στο λόφο Κεστέ, 8 χιλιόμετρα από τα σύνορα.

Κατά την τουρκική εισβολή, οι περιοχές Μετίνα, Ζαπ και Αβασίν βομβαρδίστηκαν τόσο από το πυροβολικό όσο και από εναέριες δυνάμεις.

 

Αγνοούνται  εννέα Τούρκοι στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τοπικών πηγών από την καυτή ζώνη, δεν υπάρχουν νέα από τη μονάδα που αποτελείται από 9 στρατιώτες που προσγειώθηκαν στην περιοχή Qela Bêdewê του Zap με ελικόπτερο. 

Καταγράφηκε ότι ο τουρκικός στρατός ζήτησε βοήθεια από τις δυνάμεις της Πεσμέργκα στην περιοχή για να φτάσει στη μονάδα στρατιωτών που δεν έχει σημεία ζωής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι Κούρδοι αντάρτες επιτέθηκαν στους στρατιώτες μόλις προσγειώθηκαν στην περιοχή με ελικόπτερα το πρωί και υπήρξαν έντονες συγκρούσεις.

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr