Έντονες συγκρούσεις τουρκικού στρατού και Κούρδων στο βόρειο Ιράκ


Απρίλιος 27, 2021. 19:29. Ελλάδα.

Ερμπίλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF, οι συγκρούσεις με τον τουρκικό στρατό, ο οποίος εισέβαλε στον βόρειο Ιράκ,  συνεχίζονται με δριμύτητα και υπάρχουν εκατέρωθεν απώλειες.

 

 

Πέντε χιλιάδες στρατιώτες 24 μαχητικά αεροσκάφη

 

 Το Habernews24, ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκε στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Μετίνα, του Ζαπ, του Αβασίν, του Μπασιάν και του Καντίλ στην περιοχή του Κουρδιστάν. 

Ο τουρκικός Τύπος αναφέρεται στις πρώτες απώλειες Τούρκων στρατιωτών

Η εισβολή ξεκίνησε στις 23 Απριλίου με εναέριες και χερσαίες δυνάμεις. Πληροφορίες ανέφεραν ότι τουρκικές ειδικές δυνάμεις μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα στην περιοχή της Μετίνα, ενώ τις ειδικές δυνάμεις συνοδεύουν ελικόπτερα και επιθετικά drone.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε μια σημαντική αεροπορική και επίγεια επιχείρηση με τη συμμετοχή 5.000 στρατιωτών στην περιοχή του Κουρδιστάν το τελευταίο τριήμερο.  

Τόσο από τη Βαγδάτη, όσο και από την Αρμπίλ, οι αρχές ανέφεραν ότι ενημερώθηκαν από την Τουρκία για την επιχείρηση του τουρκικού στρατού στην επικράτεια του Ιράκ.

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr