Η Τουρκία θα μείνει ουδέτερη στην κρίση Ρωσίας- Ουκρανίας


Απρίλιος 15, 2021. 22:47. Ελλάδα.

Η Τουρκία παραμένει ουδέτερη στην κρίση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αλλά είναι έτοιμη να υποστηρίξει τις διπλωματικές προσπάθειες που στοχεύουν στην επίλυσή της. 

Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα, 15 Απριλίου, από τον επικεφαλής του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Υπάρχουν προβλήματα στο Ντονμπάς, αλλά υπάρχουν και οι συμφωνίες του Μινσκ. Προσφέρουμε στα μέρη να λύσουν αυτό το πρόβλημα ειρηνικά και διπλωματικά. Η Τουρκία υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα οποιασδήποτε χώρας - την Ουκρανία, τη Ρωσία και όλους τους άλλους. Χτίζουμε σχέσεις με τη Ρωσία και την Ουκρανία. Οι σχέσεις μας μεταξύ κάθε χώρας δεν πρέπει να επηρεάζουν τις σχέσεις με άλλες χώρες. Στην κρίση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, δεν υποστηρίζουμε καμία πλευρά», δήλωσε ο Τσαβούσογλου στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό NTV.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πολιτική της Τουρκίας είναι «σαφής σε όλα τα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας».

«Μοιραζόμαστε ειλικρινά και ανοιχτά τις απόψεις μας και με τις δύο πλευρές, έχουμε μια εποικοδομητική πολιτική. Τώρα η κατάσταση άρχισε να εκφορτίζεται, γεγονός που μας κάνει χαρούμενους. Η Τουρκία είναι έτοιμη να συμβάλει σε αυτήν τη διαδικασία», συνόψισε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Eurasia Daily

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr