«ΗΠΑ, Ελλάδα και Ισραήλ συνωμοτούν εναντίον της Τουρκίας»- προπαγάνδα


Απρίλιος 15, 2021. 21:22. Ελλάδα.

Φιλοτουρκικό άρθρο στην αλβανική γλώσσα που απευθύνεται στους τουρκόφιλους Αλβανούς στα Βαλκάνια καταφέρεται εναντίον της Ελλάδας, των ΗΠΑ και του Ισραήλ ενώ συγχρόνως εξυμνεί την Τουρκία.

Το άρθρο μετά από έρευνα που κάναμε διαπιστώθηκε ότι πρωτοδημοσιεύτηκε στο Facebook από «τουρκικό πολιτικό πρόσωπο» (διάβαζε μυστικές υπηρεσίες) και αναδημοσιεύθηκε σε αλβανικές ιστοσελίδες της Αλβανίας του Κοσόβου και του Πρέσεβο με στόχο προφανώς τη συσπείρωση των Αλβανότουρκων στα Βαλκάνια.

Τι λέει το άρθρο:

Η Αμερική, η Ελλάδα και το Ισραήλ έχουν προετοιμάσει μια συνωμοσία εναντίον της Τουρκίας.

Ο πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας πλησιάζει, όλα τα επιτόπια γεγονότα δείχνουν ότι αυτός ο πόλεμος θα ξεκινήσει.

Μέσω της χρήσης του εδάφους της σημερινής Ελλάδας, οι Βρετανοί κατάφεραν να προκαλέσουν κρίσεις και πολέμους εντός της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Στον σημερινό κόσμο, η Αμερική είναι σήμερα η πιο ισχυρή δύναμη στον κόσμο, ιδιαίτερα στη θάλασσα και στον αέρα, αλλά όχι στις χερσαίες δυνάμεις.

Αν παρατηρήσουμε καλά, στην ιστορία της, η Αμερική δεν έχει εισέλθει ποτέ σε χερσαίους πολέμους ενάντια σε ισχυρά κράτη, χρησιμοποιεί γενικά την υπεροχή του αέρα και το ναυτικό της.

Ο στρατός των ΗΠΑ ξεκίνησε επίγειες επιχειρήσεις εναντίον του Ιράκ, του Αφγανιστάν και του Βιετνάμ, αλλά δεν είχε πλήρη επιτυχία σε καμία από αυτές τις χώρες.

Το σύνδρομο Βιετνάμ είναι ακόμα ζωντανό στις δυνάμεις των ΗΠΑ!

Σήμερα, η Αμερική, αντί να στέλνει τις επίγειες μονάδες της σε μια χώρα-στόχο, χρησιμοποιεί τρομοκρατικές οργανώσεις, παραδείγματα  όπως το ISIS/DAESH και το κουρδικό YPG.

Αλλά οι τρομοκρατικές οργανώσεις δεν ήταν ικανές να σταματήσουν την Τουρκία.

Υπάρχει ένα μεγάλο εμπόδιο για τις ΗΠΑ όταν πρόκειται για τρομοκρατικές οργανώσεις, οι τρομοκρατικές οργανώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην ξηρά, αλλά στη θάλασσα και στον αέρα η Αμερική αναγκάζεται να πάει στον πόλεμο μόνη της.

Εάν οι τρομοκρατικές οργανώσεις δεν επιτύχουν ένα στοχευμένο αποτέλεσμα, τότε η Αμερική χρησιμοποιεί  τους  "δημόσιους υπαλλήλους της " όπως η Ελλάδα.

Η Ανατολική Μεσόγειος είναι επί του παρόντος η μεγαλύτερη ενεργειακή δεξαμενή που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στον κόσμο και η αξία αυτού του πλούτου είναι κάτι παραπάνω από αρκετή για να προκαλέσει τον Γ΄  Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

Ένας Ιρλανδός πολιτικός αναλυτής και συγγραφέας περιέγραψε τον Αμερικανικό Ιμπεριαλισμό με τα εξής λόγια:

 «Το μόνο πιο επικίνδυνο πράγμα από έναν καρχαρία που μυρίζει αίμα είναι ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός που μυρίζει πετρέλαιο» - Τζορτζ Μπερνάρντ Σω

Απλά η Δύση, με επικεφαλής την Αμερική, που έχει μυρίσει πετρέλαιο στην ανατολική Μεσόγειο λαμβάνει όλα τα δυνατά μέτρα για να συλλάβει πηγές ενέργειας.

Τρία γεγονότα έχουν συμβεί τα τελευταία 3 χρόνια ως προεόρτια για τον επικείμενο πόλεμο εναντίον της Τουρκίας.

Το 2017, οργανώθηκαν στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ στη Νορβηγία.

Πιο συγκεκριμένα, ήταν η «Εικονική Στρατιωτική Άσκηση», όπου οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ ενήργησαν ενάντια σε έναν φανταστικό-εικονικό στόχο.

Πολλοί άνθρωποι πίστευαν ότι ήταν η Ρωσία, αλλά με λίγο καλύτερη ανάλυση, μπορεί να συναχθεί το συμπέρασμα ότι ήταν άλλη χώρα. Αλλά ήταν ένα κράτος υπό την ηγεσία ενός Μουσουλμάνου, περιτριγυρισμένου από τρεις πλευρές από θάλασσες, με στενό ή σημαντικό θαλάσσιο πέρασμα.

Το πραγματικό σκάνδαλο στην εκπαίδευση ήταν οι φωτογραφίες που παρουσιάστηκαν: ο σημερινός Πρόεδρος της Τουρκίας ως στόχος.

Περίπου 40 Τούρκοι στρατιώτες που συμμετείχαν αποχώρησαν από την άσκηση.

Μετά τη δημόσια ανακοίνωση, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ και άλλοι αξιωματούχοι ζήτησαν συγνώμη από την Τουρκία, ένας στρατιώτης χαρακτηρίστηκε ένοχος για τον στόχο και εκδιώχθηκε από τον στρατό.

Όμως η Τουρκία κατάλαβε το μήνυμα, η Αμερική ανακοίνωσε ότι είδε την Τουρκία ως εχθρό και θα κηρύξει πόλεμο εναντίον της Τουρκίας όταν είναι απαραίτητο.

 

Βιβλίο  του USNI Naval Institute

 

Τον Ιούλιο του 2018, αυτό το ινστιτούτο δημοσίευσε ένα βιβλίο με τίτλο "Ναυτικές Επιχειρήσεις και Τακτικές Στόλου".

Το μέρος του βιβλίου που τράβηξε την προσοχή μου ήταν ο πόλεμος του Αιγαίου, αυτό το μέρος συζητά πώς οι αμερικανικές δυνάμεις θα συγκρουστούν με το τουρκικό ναυτικό και λεπτομέρειες για το πώς θα συμβεί αυτό.

Λέει ότι είναι πολύ δύσκολο ή ακόμη και αδύνατο για μια αμερικανική χερσαία επίθεση στην Τουρκία να κάνει μια τέτοια προσπάθεια. 

Υπάρχει επίσης συζήτηση για το πώς η τουρκική αμυντική βιομηχανία άρχισε να αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία 17 χρόνια, καθώς η Αμερική δεν διαθέτει επί του παρόντος λεπτομερείς πληροφορίες για τα όπλα που παράγονται από τουρκικές εταιρείες.

Αναφέρει επίσης πώς η Ελλάδα θα αποσυρθεί από τον πόλεμο, με σκοπό να ξεκινήσει έναν χερσαίο πόλεμο εναντίον της Τουρκίας. Τα τελευταία χρόνια, η Αμερική και άλλες δυτικές χώρες εργάζονται για να επιταχύνουν τον εξοπλισμό της Ελλάδας, παρόλο που γνωρίζουν ότι η Ελλάδα δεν έχει καμία πιθανότητα εναντίον της Τουρκίας.

Ως αποτέλεσμα, το αμερικανικό ναυτικό θα αναγκαστεί να βοηθήσει την Ελλάδα.

Ο στόχος των ΗΠΑ είναι κυρίως να τραβήξει την προσοχή της Τουρκίας από τη Μεσόγειο στο Αιγαίο.

Η Τουρκία, γνωρίζοντας αυτά τα σχέδια, οπλίζει γρήγορα το ναυτικό της, νέα πλοία, υποβρύχια, αντιπυραυλικά πυραύλους περιλαμβάνονται στο απόθεμα του Τουρκικού Ναυτικού.

Το βιβλίο λέει ότι η Αμερική πρέπει να ενθαρρύνει τους Έλληνες φίλους να προκαλέσουν πόλεμο με την Τουρκία το συντομότερο δυνατό, γιατί μπορεί να είναι πολύ αργά αύριο.

Οι Αμερικανοί σκέφτονται για την κατάσταση στην οποία η Τουρκία θα έχει πρώτα πρόσβαση σε αυτούς τους ενεργειακούς πόρους, που στη συνέχεια θα εμπλουτιστεί και θα γίνει μια ασταμάτητη δύναμη.

Το τρίτο γεγονός για την κήρυξη πολέμου – είναι η ναυτική άσκηση ΗΠΑ, Ισραήλ και Ελλάδας στο Αιγαίο με την ονομασία "Εκδίκηση".

Στο σενάριο στρατιωτικής εκπαίδευσης, επιλέγεται ένα κράτος με ανατολικό κέντρο, ο οποίος είναι κοινός εχθρός των αναφερόμενων κρατών.

Τώρα σκεφτείτε ποια χώρα βρίσκεται ανατολικά της Ελλάδας και του Αιγαίου;

Σε αυτήν την άσκηση, οι τρεις χώρες δοκίμασαν από κοινού τις συνδυασμένες ικανότητές τους ενάντια στο τουρκικό ναυτικό.

Δυτικές τακτικές που δεν διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα-στόχο:

- Ανέφεραν τον αρχηγό του κράτους ως δικτάτορα

- Υποστηρίζουν τρομοκρατικές-αυτονομιστικές οργανώσεις

- Αναφέρουν τον στόχο ως κακοποιό

Όλα τα παραπάνω είναι ένα σχέδιο να εισβάλουν σε μια χώρα όπου εκατομμύρια άνθρωποι θα σκοτωθούν, και τέλος όπου θα εισαχθεί η «Δημοκρατία».

Η Τουρκία, είναι το ισχυρότερο εμπόδιο που αντιμετώπισε η Δύση,  και δεν είναι τόσο εύκολος στόχος.

Αυτό οδήγησε σε οικονομικές επιχειρήσεις εναντίον της τουρκικής λίρας, απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου του ‘16, εσωτερικές εξεγέρσεις, εισροή εκατομμυρίων Σύρων προσφύγων στην Τουρκία και πολλές άλλες κρίσεις.

Όλα αυτά απευθύνονται στην Ανατολική Μεσόγειο, το τελευταίο πράγμα που απομένει στη Δύση είναι ο πόλεμος!

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Τουρκία επέμενε να αγοράσει το σύστημα S-400, γι 'αυτό επενδύει τους μεγαλύτερους πόρους στο ναυτικό της, γνωρίζοντας ότι όλα αυτά κάνουν συνεχώς το 100% της παραγωγής εγχώριων όπλων.

Πολλοί ακόμα δεν θέλουν να καταλάβουν πώς προετοιμάζεται η Τουρκία για πόλεμο με την Αμερική, καθώς την προετοιμάζουν με τους συμμάχους τους.

Ακριβώς όπως οι προηγούμενες προσπάθειές τους απέτυχαν, έτσι δεν θα μπορέσουν να κερδίσουν έναν πόλεμο που δεν έχει ακόμη ξεκινήσει.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr