Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν την έκταση του ρωσικού στρατού στα ουκρανικά σύνορα

 


Απρίλιος 22, 2021. 19:38. Ελλάδα.

Παρά τις διεθνείς προειδοποιήσεις και τις εκκλήσεις για τερματισμό της ρωσικής στρατιωτικής ανάπτυξης στα σύνορα με την Ουκρανία , πρόσφατες δορυφορικές εικόνες έδειξαν τη μεταφορά εκατοντάδων ρωσικών στρατιωτικών οχημάτων και πολεμικών αεροσκαφών από τη Ρωσία στην Κριμαία και σε βάσεις κοντά στην Ουκρανία, περισσότερο από ό, τι είχε προηγουμένως αποκαλυφθεί.


Αυτές οι φωτογραφίες αποκάλυψαν επίσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Wall Street Journal» ότι μαχητικά αεροσκάφη Su-30 παρατάσσονται σε διάδρομο σε μια αεροπορική βάση στη χερσόνησο της Κριμαίας, και αυτά τα αεροπλάνα δεν ήταν εκεί στα τέλη Μαρτίου, σύμφωνα με όσα εμφανίστηκαν στα πλάνα των δορυφορικών εικόνων.

 

Αρκετές ρωσικές στρατιωτικές μονάδες

 


Επιπλέον, οι σκηνές έδειξαν αρκετές ρωσικές στρατιωτικές μονάδες στην Κριμαία, όπως αεροπορικές δυνάμεις, θωρακισμένες μονάδες, ελικόπτερα επίθεσης, επανδρωμένα αεροσκάφη αναγνώρισης, εξοπλισμός μπλοκαρίσματος και στρατιωτικό νοσοκομείο.

Δείχνει επίσης τη στάση των αεροσκαφών Su-34, Su-30, Su-27, Su-25 και Su-24 αλλού στην περιοχή.

 

Εικόνες ρωσικής στρατιωτικής συσσώρευσης στην Κριμαία

 

Σχολιάζοντας αυτές τις φωτογραφίες, ο Philip Pridlov, απόστρατος στρατηγός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που υπηρέτησε ως ανώτερος στρατιωτικός διοικητής στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ότι τα αεροσκάφη είναι για να υποστηρίξουν τις χερσαίες δυνάμεις».


Αξίζει να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι οι ρωσικές στρατιωτικές ενισχύσεις κοντά στην Ουκρανία ήταν μεγαλύτερες από ό, τι ήταν το 2014.

 Και ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι είπε, «είναι σίγουρα μεγαλύτερες από ότι ήταν το 2014», αλλά αρνήθηκε να αναφέρει έναν συγκεκριμένο αριθμό.

 

Περισσότεροι από 120.000 Ρώσοι στρατιώτες

 

Την Τρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Dmytro Kuleba, προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα έχει σύντομα περισσότερους από 120.000 στρατιώτες στα σύνορα της χώρας του, ζητώντας νέες δυτικές οικονομικές κυρώσεις για να αποτρέψει τη Μόσχα από «περαιτέρω κλιμάκωση».

Τις τελευταίες ημέρες, η μεγάλη συσσώρευση ρωσικών δυνάμεων κοντά στην Ουκρανία και τη χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία προσάρτησε η Μόσχα το 2014, ανησυχεί την Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ.Al Arabiya

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr