Η Ρωσία ανακοίνωσε την απόσυρση στρατευμάτων από τα σύνορα με την Ουκρανία


Απρίλιος 22, 2021. 19:18. Ελλάδα.

 

Κίεβο.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου πρόσταξε στο Γενικό Επιτελείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας και στους διοικητές των στρατευμάτων να επιστρέψουν στους τόπους μόνιμης ανάπτυξης των στρατευμάτων που μεταφέρθηκαν πρόσφατα στα σύνορα της Ουκρανίας.

Όπως σημειώνει το ουκρανικό  Ukrinform , αυτό ανέφερε το RBC στο Telegram.

«Η Ρωσία αποσύρει μονάδες στρατού από τις στρατιωτικές περιοχές της Νότιας και της Δυτικής Περιφέρειας στις  μόνιμες τοποθεσίες από τις 23 Απριλίου. Η επιθεώρηση των στρατιωτικών μονάδων πλησιάζει στο τέλος της», είπε ο Σόιγκου.


Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης ότι ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι «οι στόχοι της έκτακτης επιθεώρησης έχουν επιτευχθεί πλήρως, τα στρατεύματα έχουν δείξει την ικανότητα να διασφαλίσουν την αξιόπιστη άμυνα της χώρας».

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας πρόσφατα συγκεντρώθηκαν κοντά στα κρατικά σύνορα της Ουκρανίας στα βόρεια, ανατολικά και νότια, καθώς και στην Κριμαία. Επιπλέον, ο αριθμός των περιπτώσεων παραβίασης της κατάπαυσης του πυρός στην ανατολική Ουκρανία από τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχει αυξηθεί και υπάρχουν θύματα μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στις 10 Απριλίου, ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Αντρίι Τάραν (Andriy Taran) δήλωσε ότι οι πραγματικοί στόχοι της στρατιωτικής παρουσίας της Ρωσίας κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας θα μπορούσαν να είναι η αύξηση της πίεσης στην Ουκρανία για την επιβολή παραχωρήσεων στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων και για την επίδειξη ετοιμότητας για χρήση βίας.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr