Τουρκία: Έκτακτη προεδρική συνεδρίαση για την πρόθεση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν τη Γενοκτονία των Αρμενίων


Απρίλιος 22, 2021. 18:48. Ελλάδα.


Άγκυρα.

Συγκλήθηκε σήμερα η Ύπατη Προεδρική Συμβουλευτική Επιτροπή υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η συνάντηση έγινε κεκλεισμένων των θυρών στο μέγαρο Τσανκάγια και διήρκεσε 1 ώρα και 20 λεπτά.

Ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου της Προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν (Fahrettin Altun) προέβη σε γραπτή δήλωση σχετικά με τη συνάντηση.

Στη συνάντηση, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με το «νέο Σύνταγμα», τις «αντιδημοκρατικές πρωτοβουλίες» και τη λεγόμενη συκοφαντική «γενοκτονία των Αρμενίων», όπως σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

Στην αρχή της συνεδρίασης, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ευχήθηκαν το έλεος του Αλλάχ στον αποθανόντα Γιλντιρίμ Αμπούλουτ (Yıldırım Akbulut), μέλος του Ανώτατου Συμβουλευτικού Συμβουλίου, που διετέλεσε πρώην Πρόεδρος της Συνέλευσης και Πρωθυπουργός.

Τα μέλη της επιτροπής επεσήμαναν ότι το νέο πολιτικό σύνταγμα είναι σημαντικό για το έθνος και τις προσδοκίες της χώρας και έχει ιστορική σημασία για την Τουρκία, την ενότητα, τη δύναμη, τη σταθερότητα και της ασφάλεια της χώρας.

 

Η αρνητική στάση της Ελλάδας στην Κύπρο και η μειονότητα στη Θράκη

 

Αξιολογώντας τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ενάντια στη λεγόμενη συκοφαντία της «γενοκτονίας των Αρμενίων», τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου συζήτησαν επίσης την αρνητική στάση της Ελλάδας για την Κύπρο, τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου και τις πιέσεις εναντίον της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη.

Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη συνάντηση, αναφέρθηκε στην επέτειο των 100 ετών της Δημοκρατίας,  τονίζοντας την ανάγκη του νέου συντάγματος  που θα ικανοποιεί  τις ανάγκες του έθνους και της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι δεν μπορεί κανείς να σταματήσει την πρόοδο της Τουρκίας και ότι θα υπερασπίζεται την αλήθεια ενάντια στο λεγόμενο ψέμα της «γενοκτονίας των Αρμενίων» και εκείνων που υποστήριξαν αυτήν τη συκοφαντία για πολιτικά κέρδη.

Haber Turk

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr