Οι Αμερικανοί μεταφέρουν στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία



Απρίλιος 5, 2021. 20:52. Ελλάδα.

Τις τελευταίες 10 ημέρες, δύο  μεταγωγικά αεροσκάφη των ΗΠΑ και ένα φορτηγό πλοίο που ναυλώθηκε από το Πεντάγωνο έχουν εκφορτώσει εξοπλισμό στην Ουκρανία.


 Το Γενικό Επιτελείο του ουκρανικού στρατού ανέφερε ότι ετοιμάζονται για κοινές ασκήσεις για να αποκρούσουν την επίθεση, της υποτιθέμενης επιθετικής χώρας, ακολουθούμενη από την άμυνα στην επίθεση. 

Εν τω μεταξύ, η κατάσταση στο Ντονμπάς θερμαίνεται και η Δύση κατηγόρησε τη Ρωσία ότι μεταφέρει δυνάμεις στα σύνορα με την Ουκρανία.

Τουλάχιστον τρία μεγάλα στρατιωτικά φορτία έχουν παραδοθεί από αμερικανικά αεροπλάνα και πλοία στην Ουκρανία τις τελευταίες 10 ημέρες. 


Έτσι, στις 25 Μαρτίου, ένα πλοίο ξηρού φορτίου, το Ocean Glory, ήρθε στην Οδησσό από το αμερικανικό Τσάρλεστον, το οποίο ναυλώθηκε από τη μονάδα παράδοσης φορτίου του Πενταγώνου (US Military Sealift Command).

 Σύμφωνα με την εφημερίδα της Οδησσού «Dumskaya», περίπου 350 τόνοι φορτίου παραδόθηκαν στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων 35 SUV Humvee.


Μετά, στις 2 Απριλίου, ένα στρατιωτικό αεροσκάφος C-17A Globemaster III της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ πέταξε στο Κίεβο από τη γερμανική βάση Ramstein.

 Στις 4 Απριλίου, ένα άλλο C-17A Globemaster III, αλλά ήδη σε πτήση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, προσγειώθηκε στο Λβιβ.

 Οι διαδρομές του αεροπλάνου δημοσιεύθηκαν από τον blogger Manu Gomez.

Η μεταφορά όπλων των ΗΠΑ συνέπεσε με την ανακοίνωση της επερχόμενης άσκησης του «Cossack Bulava» για την απόκρουση μιας μεγάλης κλίμακας επίθεσης εναντίον της Ουκρανίας.

«Το επιχειρησιακό-στρατηγικό υπόβαθρο των ασκήσεων λαμβάνει υπόψη την πιθανή φύση της εξέλιξης της στρατιωτικής-πολιτικής κατάστασης στην Ουκρανία. Σύμφωνα με το σενάριο των ασκήσεων, τα κεντρικά γραφεία και οι μονάδες της πολυεθνικής ταξιαρχίας εμπλέκονται στην απωθητική επίθεση μεγάλης κλίμακας από τις ένοπλες δυνάμεις της υποτιθέμενης επιθετικής χώρας », δήλωσε στο Γενικό Επιτελείο των Ουκρανικών Ένοπλων Δυνάμεων στο Facebook.


 Διευκρίνισαν ότι θα εκπονήσουν δράσεις άμυνας με μια περαιτέρω μετάβαση στην επίθεση προκειμένου να αποκαταστήσουν τα κρατικά σύνορα και την εδαφική ακεραιότητα του κράτους.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας, περισσότεροι από χίλιοι στρατιώτες από πέντε χώρες του ΝΑΤΟ θα λάβουν μέρος στις ασκήσεις. 

Οι ημερομηνίες του "Cossack Bulava" δεν δημοσιεύθηκαν. Το Γενικό Επιτελείο ανέφερε μόνο ότι θα πραγματοποιηθούν σε λίγους μήνες και το κύριο κέντρο έχει ήδη προγραμματισθεί στην περιοχή Νικολάεφ.


* οι φωτογραφίες  είναι από το Twitter, Πηγή:Eurasia Daily

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr