Τουρκία: Πρώην βουλευτές υποστηρίζουν τους ναυάρχους στην υπεράσπιση της σύμβασης του Μοντρέ


Απρίλιος 5, 2021. 20:28. Ελλάδα

Άγκυρα.

Μια ομάδα πρώην βουλευτών του τουρκικού κοινοβουλίου,  σήμερα, 5 Απριλίου, εξέδωσε ανακοίνωση προς υποστήριξη της έκκλησης των απόστρατων ναυάρχων της χώρας που κυκλοφόρησε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, καθιστώντας έτσι την τρίτη δημόσια ομάδα που αντιτίθεται στην αναθεώρηση της Σύμβασης του Μοντρέ. 

Αυτή η διεθνής συμφωνία καθόρισε το ισχύον καθεστώς και το καθεστώς για τη χρήση των Στενών του Εύξεινου Πόντου. Νωρίτερα, ορισμένοι πρώην εκπρόσωποι του διπλωματικού σώματος της Τουρκίας έκαναν παρόμοια δήλωση. Αυτό αναφέρεται από το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων Duvar.

Οι πρώην βουλευτές αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:

«Είναι αδύνατο να συζητήσουμε τα κύρια χαρακτηριστικά της δημοκρατίας μας! Δεν είναι δυνατή η κατασκευή του καναλιού «Κωνσταντινούπολη» ! Το Μοντρέ δεν μπορεί να είναι ανοιχτό για συζήτηση!»

Ταυτόχρονα, τονίζεται ότι κάθε Τούρκος πολίτης έχει το δικαίωμα να εκφράζει τη γνώμη του όσον αφορά τα συμφέροντα της χώρας.

«Αυτό είναι δικαίωμα και καθήκον των πολιτών», ανέφεραν οι πρώην βουλευτές, σημειώνοντας ότι και οι τρεις ομάδες ένιωσαν αναγκαίο να δημοσιεύσουν τις προσφυγές τους μετά την «αντισυνταγματική» αποχώρηση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης τον περασμένο μήνα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr