Διαγράφηκαν λογαριασμοί των Μουτζαχεντίν στην Αλβανία που επιτίθονταν στο Ιράν

Ο χώρος φιλοξενίας των Μουτζαχεντίν στην Αλβανία


Απρίλιος 18, 2021. 21:23. Ελλάδα.

Διαγράφηκαν από την πλατφόρμα του Facebook 128 λογαριασμοί, 41 σελίδες, 21 ομάδες καθώς και 146 λογαριασμοί στο Instagram, που άνοιξαν στην Αλβανία, με στόχο την προπαγάνδα στο παγκόσμιο δίκτυο, καθώς και του Ιράν. 

Σύμφωνα με την εταιρεία κοινωνικών μέσων, αυτοί οι λογαριασμοί ανοίχτηκαν από την ηγεσία των Μουτζαχεντίν που φιλοξενούνται στην Αλβανία,  προβαίνοντας σε επιθέσεις προς το καθεστώς της Τεχεράνης με παραπλανητικά άρθρα και ειδήσεις.

«Αν και αυτοί οι λογαριασμοί δεν κατάφεραν να αυξήσουν σημαντικά τους «φίλους» τους μετά από αρκετά χρόνια λειτουργίας, ήταν μέρος ενός προγράμματος που διοργάνωσε η ΜΕΚ», ανακοίνωσε το Facebook. 

«Στοχεύουν κυρίως στο Ιράν και στο παγκόσμιο κοινό με περιεχόμενο που είχε ως κύριο στόχο το Ιράν. Το δίκτυο παραβίασε τις πολιτικές μας ενάντια στις ξένες παρεμβολές μέσω συντονισμένης δραστηριότητας δεν είναι αυθεντικό για λογαριασμό ξένης οντότητας».

Σύμφωνα με το Facebook, αυτό το δίκτυο ήταν κυρίως ενεργό το 2017, αλλά η δραστηριότητα έχει αυξηθεί σημαντικά το 2020, μέσω αυθεντικών και ψεύτικων λογαριασμών, δημοσιεύοντας υλικό που σχετίζεται με τη ΜΕΚ ή σχολιάζοντας λογαριασμούς Facebook σε μεγάλα μέσα, όπως το Voice of America, ή BBC.

Οι λογαριασμοί, που διαχειρίστηκαν κυρίως από την Αλβανία, χρησιμοποίησαν τα ονόματα και τις φωτογραφίες των διάσημων Ιρανών δημόσιων προσώπων και όχι μόνο, όπως ο ποιητής Forugh Farrokhzad και ο Ισπανός ποιητής Federico Garcia Lorca. Ένα μεγάλο μέρος των λογαριασμών άλλαξε αρκετές φορές το όνομά τους.

A2news

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr