Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

«Αποκαλύφθηκαν λεπτομέρειες της αμυντικής συνεργασίας Ισραήλ- Ελλάδας»


Απρίλιος 19, 2021. 09:12. Ελλάδα.

Άγκυρα.

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας που υπεγράφη για την ίδρυση ενός διεθνούς κέντρου εκπαίδευσης πτήσεων αξίας 1,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας στην Πελοπόννησο, μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, έχουν δημοσιευθεί, γράφει η τουρκική Τζουμχουριέτ.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας. 

Οι διοικήσεις του Τελ Αβίβ και της Αθήνας υπέγραψαν συμφωνία για τη δημιουργία ενός διεθνούς κέντρου εκπαίδευσης πτήσεων στα νότια της Πελοποννήσου.

 Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας δημοσιεύθηκαν από τον ισραηλινό και ελληνικό τύπο. 

Σύμφωνα με τη συμφωνία, ύψους 1,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο στρατιωτικός αερολιμένας στην πόλη της Καλαμάτας θα μισθωθεί στο Ισραήλ για 22 χρόνια.

 Η ισραηλινή αμυντική εταιρεία Elbit Systems θα δημιουργήσει ένα εκπαιδευτικό κέντρο για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

 Από την άλλη πλευρά, ο ισραηλινός Τύπος έγραψε ότι αυτή η σύμβαση είναι η μεγαλύτερη συμφωνία αμυντικού εφοδιασμού μεταξύ των δύο χωρών μέχρι σήμερα.

Το εκπαιδευτικό κέντρο θα δημιουργηθεί στο ‘μοντέλο Ισραήλ’

Ανακοινώθηκε ότι το εκπαιδευτικό κέντρο που περιλαμβάνεται στη συμφωνία θα μοντελοποιηθεί από την αεροπορική ακαδημία του Ισραήλ.  Αναφέρεται ότι 10 εκπαιδευτικά αεροσκάφη M-346 θα αναπτυχθούν στο κέντρο εκπαίδευσης πτήσεων. Σημειώθηκε ότι ο εκπαιδευτικός στόλος της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας θα περιλαμβάνει αεροσκάφη M-346 και T-6.

Cumhuyriyet

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr