Ευρωβουλευτής Βουλγαρίας ζητά τη μετονομασία τριών πόλεων και απομάκρυνση του μνημείου του Κόκκινου Στρατού


Απρίλιος 19, 2021. 19:54. Ελλάδα.

Σόφια.

Ο ευρωβουλευτής Αντρέι Κοβάτσεφ κάλεσε τους συναδέλφους του από το κόμμα του Μπόκο Μπορίσοφ- GERB στο Facebook να προτείνουν στην Εθνοσυνέλευση να μετονομάσουν τις πόλεις που φέρουν τα ονόματα κομμουνιστών, όπως  Ντιμιτρόβγκραντ, Μπλαγκόεβγκραντ, Βέλινγκραντ και ο οικισμός Βλάντο Τρίτσκοφ.

Επιπλέον, ζητά την αποσυναρμολόγηση και μετεγκατάσταση του λεγόμενου «Μνημείου του Σοβιετικού Στρατού» στην πρωτεύουσα.

«Ώστε να δοθεί ένα τέλος στο θέμα του μνημείου ‘για τη δόξα του στρατού εισβολής’ που αντικατοπτρίζει μια ολοκληρωτική και απάνθρωπη ιδεολογία που επιβλήθηκε  με τη βία από ένα εγκληματικό καθεστώς, σε ένα κεντρικό σημείο της πρωτεύουσάς μας!», όπως σημειώνει.

Ο Βούλγαρος ευρωβουλευτής σημειώνει ακόμη:


«Καλώ επίσης τους συναδέλφους της κοινοβουλευτικής ομάδας GERB-UDF στην Εθνοσυνέλευση να προτείνουν, το συντομότερο δυνατόν, σχέδιο απόφασης για την κατάργηση όλων των κομμουνιστικών μνημείων και συμβόλων που παραμένουν σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς και μετονομασία των δρόμων και των πόλεων που φέρουν τα ονόματα των κομμουνιστών ακτιβιστών, τυράννων και σατράπων όπως ο Γκεόργκι Ντιμίτροφ, ο Τσόλα Ντραγκΐτσεβα, η Βέλα Πέιβα και άλλων».

Κάλεσε επίσης και το τουρκικό κόμμα (DPS) να υπερψηφίσει μια τέτοια πρόταση στο κοινοβούλιο:

«Θέλω επίσης να πιστεύω ότι το DPS δεν θα είναι τυφλό, ότι οι Βούλγαροι Τούρκοι και Μουσουλμάνοι είναι από τα κύρια θύματα του κομμουνιστικού καθεστώτος».

Novini

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr