Η Ιταλία ζητάει «εγγύηση ασφάλειας» για την επιστροφή των εταιρειών στη Λιβύη


Απρίλιος 27, 2021. 21:33. Ελλάδα.

Ρώμη.

Ο ειδικός απεσταλμένος της ιταλικής κυβέρνησης στη Λιβύη, πρέσβης  Πασκουάλε Φεράρα, δήλωσε ότι «μια ολοκληρωμένη αποκατάσταση των διμερών σχέσεων μεταξύ Ιταλίας και Λιβύης απαιτεί από τις αρχές της Λιβύης να εγγυηθούν το ζήτημα της ασφάλειας».

Πρόσθεσε, σε ακρόαση ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων στη Ρώμη σχετικά με την ασφάλεια, ότι το ζήτημα αφορά, πρωτίστως τις ιταλικές εταιρείες που σκοπεύουν να δραστηριοποιηθούν στη Λιβύη και να ανοίξουν ξανά τον εναέριο χώρο μεταξύ των δύο χωρών», σύμφωνα με Ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων (AKI).

Είπε: «Για παράδειγμα, στη διαδικασία κατασκευής του αυτοκινητόδρομου, μία από τις προϋποθέσεις που έχουμε θέσει για να ξεκινήσουμε τη διαδικασία, είναι η παρουσία ενός σχεδίου ασφαλείας εγκεκριμένου από τις εταιρείες και να υποβληθεί στην πρεσβεία μας».

 Διευκρινίζοντας: «Η κυβέρνηση της Λιβύης πρέπει να αποδείξει την ικανότητά της να διασφαλίζει την ασφάλεια των εταιρειών μας».

Και ο Ιταλός διπλωμάτης συνέχισε:

«Προς το παρόν, όπως είναι φανερό από τα χθεσινά γεγονότα στη Βεγγάζη, όπου οι πολιτοφυλακές εμπόδισαν μια κυβερνητική συνάντηση».

Πρόσθεσε, «Αυτό δεν πρέπει να μας εμποδίσει να επενδύσουμε σε σχέσεις με τις αρχές της Λιβύης, διότι πρέπει να έχουμε μια μελλοντική προοπτική και μια ρεαλιστική προσέγγιση, αλλά χωρίς υπερβολικές προσδοκίες βραχυπρόθεσμα».

 

Αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Βεγγάζης

Τη Δευτέρα, ο εκπρόσωπος της προσωρινής κυβέρνησης της Εθνικής Ενότητας, Μοχάμεντ Χαμμούντα, ανακοίνωσε την αναβολή της ημερομηνίας της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στη Βεγγάζη, με προετοιμασίες για μεταγενέστερη ημερομηνία το συντομότερο δυνατό. Ο εκπρόσωπος δεν ανέφερε τους λόγους για την αναβολή αυτής της συνάντησης.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr