Τρίτη 4 Μαΐου 2021

Αλβανία: 15 Ιστορικοί ξεκινούν το συλλογικό έργο «Ιστορία των Αλβανών από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα»


Μάιος 4, 2021. 19:28. Ελλάδα.

Η Ακαδημία Επιστημών ξεκίνησε το  συλλογικό έργο της «Ιστορίας των Αλβανών». Ιστορικοί και αρχαιολόγοι μιλούν για τη σημασία αυτής της έκδοσης, η οποία θα είναι επίσης σε ξένες γλώσσες.

«Η Ακαδημία Επιστημών ξεκίνησε τη σύνταξη της «Ιστορίας των Αλβανών», η οποία θα εκδοθεί σε δύο τόμους», δήλωσε ο επικεφαλής της Ακαδημίας Επιστημών  Σκεντέρ Γκινούσι (Skënder Gjinushi).

«Αυτό το έργο είναι συνθετικό, καλύπτοντας όλες τις περιόδους από την αρχαιότητα έως το 1990. Ο στόχος είναι να γίνει μια πλήρης σύνθεση όλων των διατριβών των Αλβανών και ξένων ιστορικών», λέει ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ιστορίας στην Αλβανία, ο ιστορικός Μπεκίρ Μέτα.

Στο έργο θα ενταχθεί ο ρόλος των αρχαιολογικών ευρημάτων και των διατριβών που θα συμπληρώσουν αυτούς τους δύο τόμους από την αρχαία ιστορία των Ιλλυριών, μέχρι σήμερα.

Ενώ, ο  Σαμπίτ Σούλα, διευθυντής του Ινστιτούτου Ιστορίας του Κοσσυφοπεδίου, ανέφερε η «Ιστορία των Αλβανών» θα ολοκληρωθεί με την Ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, 17 Φεβρουαρίου 2008.

Το ιστορικό έργο το οποίο αρχίζει από την αρχαία Ιλλυρία και φθάνει μέχρι τις μέρες μας, σύμφωνα με την Ακαδημία Επιστημών της Αλβανίας θα ολοκληρωθεί το 2023.

Shqiptarja

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr