Σάββατο 1 Μαΐου 2021

Κωνσταντινούπολη: Συνελήφθησαν 244 άτομα για εκδήλωση της Πρωτομαγιάς- video


Μάιος 1, 2021. 19:35. Ελλάδα.

Κωνσταντινούπολη- Τουρκία.

Λόγω των μέτρων κορωνοϊού, η Εργατική Πρωτομαγιά δεν εορτάζεται φέτος. Συνολικά 244 άτομα συνελήφθησαν στη συγκέντρωση ομάδων που ήθελαν να κάνουν πορεία στην πλατεία Ταξίμ χωρίς άδεια.

Από χθες η τουρκική αστυνομία περιέβαλε το μνημείο της Δημοκρατίας με οδοφράγματα και η περιοχή του μνημείου παρέμεινε κλειστή για τους πεζούς.

Επιπλέον, η πλατεία και τα περίχωρά της ελέγχονταν από σκύλους ειδικευμένους Κ-9 στην ανίχνευση βομβών.

Συγχρόνως ο σταθμός Ταξίμ του μετρό και οι σταθμοί Οσμάνμπεϊ έκλεισαν.Ορισμένες ομάδες που συναντήθηκαν σε κοντινές πλατείες επεδίωξαν να κάνουν πορεία στους δρόμους και στην πλατεία Ταξίμ. Οι ομάδες αντιστάθηκαν στην αστυνομία φωνάζοντας συνθήματα για την πρωτομαγιά παρά τις προειδοποιήσεις.

Συνολικά 244 άτομα συνελήφθησαν με την αιτιολογία ότι παραβίασαν τον Νόμο για τις Συναντήσεις και τις Διαδηλώσεις σύμφωνα με τον «πλήρη αποκλεισμό»  που εφαρμόσθηκε στο πλαίσιο των μέτρων  κατά του Covid-19. Οι ύποπτοι μεταφέρθηκαν στο Γραφείο Ασφαλείας στο Vatan Caddesi.


Haberler

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr