Άμυνα των ΗΠΑ: Παρακολουθούμε στενά τη συμφωνία απόσυρσης των ξένων δυνάμεων στη Λιβύη


Μάιος 1, 2021. 20:11. Ελλάδα.

Τρίπολη.

Ο βοηθός υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ με αρμοδιότητα για τη Ρωσία, την Ουκρανία και την Ευρασία, Λόρα Κούπερ, χαιρέτισε τη ρωσική υποστήριξη προς την κυβέρνηση της Λιβύης, με επικεφαλής τον Αμπντούλ Χαμίντ αλ Νταμπάιμπα, αλλά τόνισε ότι η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις ρωσικές δραστηριότητες στην περιοχή.

Ο Κούπερ, κατά τη διάρκεια συνάντησης που διοργάνωσε το «Ατλαντικό Συμβούλιο της Αμερικής», επιβεβαίωσε ότι η Ουάσινγκτον θα θεωρήσει τη Μόσχα υπεύθυνη για τις «αποσταθεροποιητικές της δραστηριότητες» στη Μεσόγειο.

Και συνέχισε, «Είμαστε αποφασισμένοι η Ρωσία να πληρώσει το τίμημα για τις αποσταθεροποιητικές ενέργειές της. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ορισμένα μέτρα εναντίον της.

Δήλωσε ότι υπάρχει συμφωνία στη Λιβύη για απόσυρση όλων των ξένων δυνάμεων από τη χώρα και “θα παρακολουθούμε στενά το βαθμό στον οποίο αυτό επιτυγχάνεται”.

Τόνισε την επείγουσα ανάγκη για απόσυρση  των ξένων δυνάμεων, υποδεικνύοντας ότι η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να πιέζει σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί αυτή η απόσυρση.

Πρόσθεσε, «Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ισχυρή παρουσία στην περιοχή της Μεσογείου, δεδομένου ότι αυτή η παρουσία αποτελεί σημαντική πηγή συντονισμού με το ΝΑΤΟ, καθώς και την προστασία των συμφερόντων των ΗΠΑ».

Al Saaa24

-

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr