Η Ρωσία και η Τουρκία στη μεγαλύτερη περιπολία στη Συρία


Μάιος 1, 2021. 19:09. Ελλάδα.

Ρώσοι και Τούρκοι στρατιώτες πραγματοποίησαν αποστολή κοινής περιπολίας της πιο μεγάλης απόστασης στη Συρία.

Οι περιπολίες  που πραγματοποιήθηκαν από Τούρκους και Ρώσους στρατιώτες στην περιοχή της Χασάκα στη βορειοανατολική Συρία ήταν πάνω από 100 χιλιόμετρα.

Για πρώτη φορά, η κοινή ρωσική-τουρκική  εξοπλισμένη συνοδεία ακολούθησε πορεία σε 10 οικισμούς, περνώντας από μια διαδρομή μήκους άνω των 100 χιλιομέτρων.

Ο επικεφαλής της ρωσικής συνοδείας, συνταγματάρχης Αντρέι Τίτοφ,  δήλωσε : «Το χαρακτηριστικό αυτής της περιπολίας ήταν το μήκος της διαδρομής. Περισσότεροι οικισμοί ήταν υπό περιπολία. Η εργασία ήταν φυσιολογική, ο εξοπλισμός αντιμετώπισε τη δεδομένη εργασία. Στους περισσότερους οικισμούς, οι άνθρωποι υποδέχθηκαν με χαρά τη συνοδεία», είπε.

Σύμφωνα με το τουρκικό κανάλι halktv, περισσότεροι από 60 στρατιώτες και περισσότερα από 10 οχήματα και από τις δύο χώρες συμμετείχαν στην περιπολία. 

Ρωσικά ελικόπτερα μάχης υποστήριξαν τη συνοδεία. Ενώ τα θωρακισμένα αυτοκίνητα Tigr, Rıs και Tayfun και το τεθωρακισμένο όχημα πεζικού BTR-80 ενώθηκαν από τη ρωσική πλευρά, Τούρκοι στρατιώτες μετακινήθηκαν με τεθωρακισμένα οχήματα Kirpi.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε μια κοινή ρωσική-τουρκική άσκηση στον αυτοκινητόδρομο M-4, κοντά στον οικισμό  Τρούμπα (Trumba), 13 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Idlib. 

Σε ανακοίνωσή του το  Ρωσικό Κέντρο στη Συρία ανέφερε:

 «Κατά τη διάρκεια της άσκησης, οργανώθηκε συνεργασία με την τουρκική πλευρά, για ενέργειες που πρέπει να αναλάβουν αξιωματικοί περιπολίας σε επιθέσεις ελεύθερων σκοπευτών και σε περίπτωση κινδύνου χρήσης αντιαρματικών όπλων, ανίχνευσης ναρκών και καταστροφή τους,  καθώς και σε περιπτώσεις τραυματισμών και ζημιών».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr