Τουρκία: «Μεγάλο λάθος η συμφωνία Αιγύπτου με την Ελλάδα»


Μάιος 5, 2021. 21:00. Ελλάδα.

Άγκυρα.

Στο πλαίσιο των πολιτικών διαβουλεύσεων μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου, η τουρκική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών πρέσβη Σεντάτ Ονάλ πραγματοποιεί συνομιλίες στο Κάιρο.

Ποια μέτρα συζητούνται από τις δύο πλευρές;

 Ο ειδικός διεθνών σχέσεων στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών της Άγκυρας, Φερχάτ Πιρίντσι προέβη σε αξιολογήσεις στο aHaber.

Ο Πιρίντσι είπε «υπάρχουν πολλοί τομείς όπου η Αίγυπτος και η Τουρκία μπορούν να συνεργαστούν. Ειδικά στο ζήτημα της Λιβύης».


Λάθος η συμφωνία με την Ελλάδα


Ο Φερχάτ Πιρίντσι αναφερόμενος στις σχέσεις της Αιγύπτου με την Ελλάδα τόνισε: «η συμφωνία της Αιγύπτου με την Ελλάδα τον Ιούνιο του 2020 ήταν σαφώς ένα μεγάλο λάθος. Το πιο ουσιαστικά στοιχεία της Ανατολικής Μεσογείου είναι η Τουρκία και η Αίγυπτος. Η Ελλάδα  έχει μικρότερη ακτογραμμή. Οι Έλληνες ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την Αίγυπτο. Αλλά στο Κάιρο το γνωρίζουν αυτό. Οι πολιτικές ισορροπίες αποτελούσαν εμπόδιο στη συμφωνία, που πρέπει να επιτευχθεί με την Τουρκία. Η Αίγυπτος είναι πλέον γκρίζα στις σχέσεις της με την Τουρκία και οι σχέσεις με την Τουρκία θα εξεταστούν με τόνο του χρώματος,  είπε.

Yeni Akit

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr