Παλαιστίνιοι: Το Ισραήλ βρίσκεται υπό τον πιο εκτεταμένο βομβαρδισμό από την ίδρυσή του


Μάιος 12, 2021. 08:28. Ελλάδα.

Βηθλεέμ.

Το Ισραήλ εκτέθηκε, την αυγή της Τετάρτης, στο μεγαλύτερο κύμα πυραύλων από την ίδρυσή του, καθώς η (παλαιστινιακή) αντίσταση βομβάρδισε πόλεις, συμπεριλαμβανομένων του Τελ Αβίβ, του Λοντ και της Μπερσέμπα, με τουλάχιστον 350 πυραύλους, αφήνοντας έναν νεκρό και έναν αριθμό

τραυματιών ως αποτέλεσμα της άμεσης πτώσης των πυραύλων σε κτίρια στις στοχευμένες πόλεις, γράφει το ειδησεογραφικό πρακτορείο των Παλαιστινίων.

Ο βομβαρδισμός, ο οποίος πραγματοποιήθηκε - σύμφωνα με την Αντίσταση - ως απάντηση στη συνεχιζόμενη βομβιστική επίθεση των πύργων στη Γάζα - είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δύο Ισραηλινών (ενός πατέρα και της κόρης του) μετά την πτώση ενός πυραύλου στο αυτοκίνητό τους στο Λοντ, φέρνοντας τον αριθμό Ισραηλινών που σκοτώθηκαν από την αρχή της τελευταίας αντιπαράθεσης σε πέντε.

Στο Τελ Αβίβ, ένας Ισραηλινός τραυματίστηκε σοβαρά όταν έπεσε καθώς έσπευσε να φτάσει σε ένα από τα δημόσια καταφύγια, αφού προειδοποίησαν οι σειρήνες στην πόλη.



Στην περιοχή Γεχούντ ανατολικά του Τελ Αβίβ, ένας πύραυλος κατέστρεψε ένα σπίτι (φωτό), αλλά δεν υπήρξαν θύματα γιατί οι κάτοικοι κατέφυγαν σε καταφύγια.

Πύραυλοι ή θραύσματα τους χτύπησαν διάφορες περιοχές του Ισραήλ, όπως:  Μπάνι Μπαράκ, Τζαφά, Λοντ, Ραμλέχ και Γεχούντ.

Οι ομάδες αντίστασης ανέφεραν ακόμη: Ο βομβαρδισμός στόχευε στις κεντρικές και νότιες πόλεις και στο Αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, ως απάντηση στη συνεχιζόμενη βομβιστική επίθεση  των πύργων στη Λωρίδα της Γάζας.

Το Ισραηλινό Στρατιωτικό Ραδιόφωνο ανέφερε: Οι κάτοικοι του Ισραήλ πέρασαν τη νύχτα τους στα καταφύγια, σε μια ασυνήθιστη νύχτα κατά τη διάρκεια της οποίας οι σειρήνες προειδοποίησης δεν σταμάτησαν.

Maan News

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr