Ισραήλ: Επίθεση του στρατού σε στόχους της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ


Μάιος 12, 2021. 08:13. Ελλάδα.

Σε απάντηση των βαριών επιθέσεων στο νότο της χώρας, το κέντρο και το Σαρόν, ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να επιτίθεται στους στόχους της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ στη Λωρίδα της Γάζας εξαλείφοντας δύο ανώτερα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης. 


Προειδοποίηση πριν από το χτύπημα


Ο στρατός τόνισε ότι πριν από την επίθεση, οι πολίτες που βρίσκονταν στο κτίριο προειδοποιήθηκαν και τους δόθηκε αρκετός χρόνος για να εκκενωθεί το κτίριο.

 Μετά την επίθεση, ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων- IDF, στρατηγός Χέντι Ζίλμπερμαν, δήλωσε: «Τα σπίτια του Ταξίαρχου της Πόλης της Γάζας, Μπασέμ Ίσα, του στρατηγού Χαν Γιουνίς Ράφα Σάλμα και του επικεφαλής στρατιωτικών πληροφοριών της Χαμάς Μωάμεθ Γιαζούρι, ο οποίος υπηρέτησε ως τρομοκρατική υποδομή, δέχτηκαν επίθεση».

Ο εκπρόσωπος των IDF πρόσθεσε ότι «σήμερα το πρωί (Τετάρτη) επιτεθήκαμε σε υπόγεια γραφεία της Χαμάς, επιτεθήκαμε σε πολυώροφα κτίρια, όπου υπήρχαν κεντρικά γραφεία και εξαλείψαμε 2 ανώτερους αξιωματούχους που βρίσκονταν στο κτίριο. Μέχρι στιγμής, έχουμε επιτεθεί σε  500  στόχους ως απόκριση σε περίπου 850 ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν στο Ισραηλινό έδαφος.

Ο στρατηγός Ζίλμπερμαν διευκρίνισε ότι «η Χαμάς χάνει την ανάσα της, αλλά εξακολουθούν να έχουν την ικανότητα να εκτοξεύουν πυραύλους για πολλές ημέρες - ετοιμάζουμε επίσης για ένα σενάριο βομβαρδισμού στο βόρειο Σαρόν. Δεν εκπλαγήκαμε από την πληθώρα των εκτοξεύσεων, αυτή η ικανότητα τους μας ήταν γνωστή».

 Δήλωσε επίσης ότι η επίθεση στα πολυώροφα κτίρια είναι μέρος του σχεδίου των επιθέσεων και δεν σηματοδοτεί το τέλος της στρατιωτικής επέμβασης.

Ν12

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr