Maariv: Περίπου 850 πύραυλοι εκτοξεύθηκαν στο ισραηλινό έδαφος


Μάιος 12, 2021. 07:49. Ελλάδα.


Το Ισραήλ δέχεται επίθεση: Μετά από αρκετές ώρες σιωπής, άρχισε ένα μπαράζ  εκρήξεων κατά τη διάρκεια της νύχτας (Τρίτη προς Τετάρτη) σε μεγάλες περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων του Τελ Αβίβ, του Χόλον, του Ραμάτ Χασαρόν, της Ερζλιά, της Μπίρας Σεβά και του Κφάρ Σάμπα. Ένας 52χρονος πατέρας και η 16χρονη κόρη του σκοτώθηκαν από άμεσο

χτύπημα σε ένα σπίτι στο Λοντ, σημειώνει σήμερα το πρωί η ισραηλινή ‘Maariv.

Από νωρίς, πύραυλοι έπεσαν στο Gush Dan και στο νότο. Μερικές από τις εκατοντάδες ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν σε μεγάλες πόλεις έπληξαν έναν αριθμό στόχων, συμπεριλαμβανομένων των Ρίσον Λεζιόν, Χολόν, Άσκελον και Σντερότ. Στο  Ρίσον Λεζιόν, μια 40χρονη γυναίκα σκοτώθηκε από άμεσο χτύπημα κοντά σε λεωφορείο, και αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν σε αρκετές περιοχές.

Εν τω μεταξύ, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) επιτέθηκαν σε ένα άλλο πολυώροφο κτίριο της Χαμάς που στεγάζει, μεταξύ άλλων, τα κεντρικά γραφεία πληροφοριών του οργανισμού και τη Δυτική Όχθη. 

Το κτίριο στεγάζει τα κεντρικά γραφεία πληροφοριών, τη Δυτική Όχθη, το τμήμα πληροφοριών και την Ταξιαρχία της Γάζας της οργάνωσης Χαμάς. Επιπλέον, απέτρεψε δύο πράκτορες της Χαμάς που ασχολούνται με πυραύλους.


Χθες, καταγράφηκαν άμεσες ζημιές σε κτίρια κατοικιών στο Άσντοντ, καθώς και σε κτίρια κατοικιών και ένα σχολείο στο Άσκελον, και δύο γυναίκες σκοτώθηκαν από άμεσες ζημιές σε σπίτια στο Άσκελον, ένα άτομο τραυματίστηκε σοβαρά, 14 τραυματίστηκαν ελαφρά ως αποτέλεσμα από θραύσματα,  ενώ 17 άλλοι έπαθαν σοκ. 

Χθες, εκατοντάδες ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας στα Όρη της Ιερουσαλήμ, τον Μπειτ Σέμες, τη Λωρίδα της Γάζας, τον Άσκελον και τον Άσντοντ, και σε απάντηση, το IDF επιτέθηκε σε περίπου 130 τρομοκρατικούς στόχους στη Λωρίδα της Γάζας.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr