Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Η Σερβία και η Ελλάδα θα υπογράψουν συμφωνία για την κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής


Μάιος 14, 2021. 09:10. Ελλάδα.

Βελιγράδι.

Μετά τις συναντήσεις με την κρατική ηγεσία της Ελλάδας, η πρωθυπουργός Άνα Μπρνάμπιτς ανακοίνωσε ότι η Σερβία και η Ελλάδα θα υπογράψουν συμφωνία για την κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής την επόμενη εβδομάδα,  όπως δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο της κυβέρνησης .

Η πρωθυπουργός Άνα Μπρνάμπιτς συναντήθηκε στην Αθήνα, την παραμονή του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη και την Πρόεδρο της χώρας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Μετά τη συνάντηση με την Σακελλαροπούλου, η Μπρνάμπιτς εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την υποστήριξη που παρέχει η Ελλάδα στον ευρωπαϊκό δρόμο της Σερβίας και για την υποστήριξη της διαδικασίας διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η πρωθυπουργός επεσήμανε ότι αυτή η υποστήριξη σημαίνει πολλά για τη Σερβία, διότι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα.

Με την ευκαιρία αυτή, συνεχάρη το Ιωβηλαίο της Ελλάδας, καθώς φέτος σηματοδοτεί την 200ή επέτειο του απελευθερωτικού πολέμου από την οθωμανική κυριαρχία το 1821.

Η πρωθυπουργός διαβίβασε τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, στη Σακελλαροπούλου και τη συνεχάρη που είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία της Ελλάδας.

Ως πρωθυπουργός της Σερβίας, ανυπομονώ πάντα για συναντήσεις εδώ και κοινά έργα, επειδή η Ελλάδα είναι ένας από τους μεγαλύτερους εταίρους της Σερβίας, πολιτικά και οικονομικά, και τα δύο έθνη συνδέονται με αδελφικά συναισθήματα, τόνισε η Μπρνάμπιτς.

Μετά από συναντήσεις με την ελληνική κρατική ηγεσία, η Μπρνάμπιτς ανακοίνωσε ότι η Σερβία και η Ελλάδα θα υπογράψουν συμφωνία για την κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής την επόμενη εβδομάδα.

«Έχουμε διαπραγματευτεί μια συμφωνία περιαγωγής με την Ελλάδα, σύμφωνα με την οποία οι πολίτες μας που έρχονται στην Ελλάδα δεν θα πληρώνουν πλέον τα τέλη περιαγωγής στο εξωτερικό, αλλά θα είναι σαν μια τοπική κλήση και αποστολή μηνυμάτων SMS», εξήγησε η πρωθυπουργός της Σερβίας.

Δήλωσε ότι η Υπουργός Εμπορίου, Τουρισμού και Τηλεπικοινωνιών,  Τατάνια Μάτιτς, θα έρθει στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα για να υπογράψει τη συμφωνία, η οποία θα τεθεί σε ισχύ αμέσως.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr