Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Αμερικανική έκθεση: Οι μισθοί των μισθοφόρων των Τούρκων μειώθηκαν στο ένα τέταρτο


Μάιος 14, 2021. Ελλάδα.

Το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων «Step» δημοσίευσε μια έκθεση σχετικά με το ζήτημα των μισθών των μισθοφόρων που πολεμούν στη Λιβύη και λαμβάνουν οικονομική υποστήριξη από τους Τούρκους.

Η έκθεση ανέφερε στρατιωτικές πηγές που ανέφεραν ότι μειώθηκαν οι μισθοί του λεγόμενου «Εθνικού Στρατού» της συριακής αντιπολίτευσης και πιστών στην Άγκυρα που πολεμούν μαζί με τις τουρκικές δυνάμεις στη Λιβύη, υπό την καθοδήγηση της ηγεσίας της Τουρκίας.

Η έκθεση πρόσθεσε:

Η μείωση είναι αισθητή αφού από τις δύο χιλιάδες δολάρια έφθασε στα 500 δολάρια το μήνα.

 Υποδεικνύοντας ότι οι δύο χιλιάδες δολάρια που διατέθηκαν στους μισθοφόρους δεν αποκτήθηκαν  ποτέ από τους μισθοφόρους που πολέμησαν μαζί με τις τουρκικές δυνάμεις καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στη Λιβύη.

Σύμφωνα με την έκθεση, μειώσεις γίνονται σε κάθε μισθοφόρο σε μηνιαία βάση, ξεκινώντας από $ 200 και φτάνοντας τα 1.000 $, σύμφωνα με την φατρία που ανήκει και τον αρχηγό της. Επισημαίνοντας ότι δεν είναι γνωστό εάν η απόφαση μείωσης των νέων μισθών περιλαμβάνει τους τελευταίους τρεις μήνες των οποίων οι μισθοί δεν έχουν φτάσει ακόμη, ή μπορεί  η μείωση να είναι από τις αρχές αυτού του μήνα.

Η έκθεση ανέφερε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη προετοιμασίες για τον τερματισμό του ζητήματος των μισθοφόρων στη Λιβύη, μετά την περίοδο του Eid al-Fitr, αφού θα ξεκινήσουν οι επιχειρήσεις απομάκρυνσης τους από τη χώρα, με στόχο να παραμείνει ένας μικρός αριθμός μισθοφόρων, που δεν θα υπερβαίνει τους 1000 από τους περίπου 5.000. 


--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr