«Η Ρωσία αποκτά τον πλήρη έλεγχο στη Μεσόγειο Θάλασσα και μέρος της Μέσης Ανατολής»


Μάιος 26, 2021. Ελλάδα.

Η εμφάνιση στη Συρία τριών ρωσικών βομβαρδιστικών Tu-22M3 μεγάλης εμβέλειας ταυτόχρονα, αν και αρχικά υποτίθεται ότι μιλούσαμε μόνο για δύο βομβαρδιστικά των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων, επέτρεψε στη Ρωσία να αναλάβει τον έλεγχο ολόκληρης της Μεσογείου και του περισσότερου  μέρους της Μέσης Ανατολή, ισχυρίζεται ρωσικό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες, λόγο του γεγονότος της επέκτασης του αεροδιαδρόμου στη ρωσική βάση Χμέιμιμ στη Συρία και της δυνατότητας να προσγειωθούν σε αυτήν βομβαρδιστικά Tu-22M3 μεγάλης εμβέλειας, η Ρωσία μπορεί να αποκτήσει πλήρη έλεγχο στη Μεσόγειο.

«Δεν είναι τίποτα ότι τα ρωσικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 ονομάζονται ‘δολοφόνοι  επιθετικών ομάδων αεροπλανοφόρων’ - μόνο ένας βομβιστής θα είναι αρκετός για να αντιμετωπίσει πολλά πολεμικά πλοία και να καταστρέψει ένα αεροπλανοφόρο. Μπορούμε να υποθέσουμε ότι η Ρωσία στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στη Μεγάλη Βρετανία ότι η αεροπορική ομάδα της, που ήδη κατευθύνεται προς την Ανατολική Μεσόγειο, θα γίνει ο πρώτος στόχος των ρωσικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς», σημειώνει ο ειδικός της Aviapro.

Δεν υπάρχουν ακόμη επίσημα σχόλια σχετικά με την αποστολή ρωσικών βομβαρδιστικών πυραύλων Tu-22M3 στη Συρία, ωστόσο, είναι προφανές ότι εκτός από την ίδια την πτήση, τα ρωσικά αεροσκάφη θα λάβουν μέρος σε επιθέσεις τζιχαντιστών και τρομοκρατικών ομάδων.

Εκτός από την καθιέρωση ελέγχου στη Μεσόγειο, τα ρωσικά βομβαρδιστικά, χρησιμοποιώντας τα όπλα τους, μπορούν επίσης να επιτεθούν σε στόχους στη Μέση Ανατολή.
--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr