Έκκληση υπουργού Εξωτερικών προς όλους τους Αλβανούς ανά τον κόσμο


Η Τζάσκα καλεί τους Αλβανούς εντός και εκτός της χώρας να εκπροσωπήσουν την Αλβανία στο Συμβούλιο Ασφαλείας

Μάιος 26, 2021. Ελλάδα.

Τίρανα.

Η Υπουργός Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων, Όλτα Τζάσκα, απευθύνθηκε σε όλους τους

Αλβανούς εντός και εκτός της χώρας με έκκληση να γίνουν μέλη της ομάδας εργασίας που αναμένεται να εκπροσωπήσει την Αλβανία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με την επικεφαλής διπλωμάτη, η Αλβανία αναμένεται να εκλεγεί μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την περίοδο 2022-2023, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουνίου 2021.

Η Αλβανίδα υπουργός διευκρίνισε ότι η αίτηση μπορεί να υποβληθεί σε ειδικό παράθυρο στον επίσημο ιστότοπο του Υπουργείου Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων, όπου θα υπάρχουν επιπλέον οδηγίες σχετικά με τα έγγραφα που πρέπει να υποβληθούν και τους τομείς εμπειρογνωμοσύνης που απαιτούνται.

«Θέλω να κάνω μια έκκληση σήμερα σε όλα αυτά τους έφηβους, άνδρες και γυναίκες, που με πολλή δουλειά κατάφεραν να χτίσουν επιτυχημένη σταδιοδρομία, όλους τους ταλαντούχους επαγγελματίες να υποβάλλουν αίτηση για συμμετοχή στην Ομάδα μας στο Συμβούλιο Ασφαλείας, είπε στο βίντεο μήνυμα που απευθύνεται στους Αλβανούς πολίτες.

Η επικεφαλής διπλωμάτης Όλτα Τζάσκα τόνισε ότι οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από μια ειδική Επιτροπή που θα συσταθεί το ΥΠΕΞ για να επιλέξει στη συνέχεια στους τελικούς επιτυχόντες, οι οποίοι θα ενσωματωθούν στην Ομάδα του Συμβουλίου Ασφαλείας στη Νέα Υόρκη, ως εμπειρογνώμονες για το έτη 2022 – 2023, όπως σημειώνει η Gazeta Shqiptare.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr