Βουλγαρικό κόμμα καταγγέλλει υποκλοπές τηλεφώνων στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου


Μάιος 20, 2021. Ελλάδα.

Σόφια.

Το κόμμα «Δημοκρατική Βουλγαρία» κατήγγειλε ότι έχει αποδεικτικά στοιχεία για παράνομες υποκλοπές τηλεφώνων πολιτικών κατά την προεκλογική εκστρατεία του Απριλίου, όπως αναφέρει η βουλγαρική Nova.

Συγκεκριμένα το αναφερόμενο βουλγαρικό κόμμα αναφέρει ότι 32 πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ αυτών και οι επικεφαλής των λιστών, παρακολουθούνταν από τρεις μονάδες υπηρεσιών της χώρας. Οι υποκλοπές έγιναν σε πολιτικούς που επέκριναν την προηγούμενη κυβέρνηση.

Η «Δημοκρατική Βουλγαρία» κάλεσε τις αρχές να ξεκινήσουν επείγουσα έρευνα για αυτήν την παράνομη ενέργεια.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μπόικο Ράσκοφ, σχολίασε, επίσης, την υπόθεση:


«Αυτό το ζήτημα δεν είναι καθόλου αμελητέο. Υπάρχει μια υπηρεσία που δημιούργησε το κράτος και διενεργεί απαραίτητους ελέγχους. Αυτή η υπηρεσία ονομάζεται Εθνικό Γραφείο Ειδικών Πληροφοριών», είπε.

Ο συμπρόεδρος της «Δημοκρατικής Βουλγαρίας», Ατανάς Ατανάσοφ, είπε στη Βουλγαρική Ραδιοτηλεόραση- BNR ότι, υπήρξε κατάχρηση αυτής της υπηρεσίας για πολιτικούς σκοπούς, προκειμένου να ελεγχθούν και να παρακολουθούν πολιτικά πρόσωπα.Κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών να «διενεργήσει διεξοδική έρευνα».

Ο Ατανάσοφ κάλεσε τον Μπόικο Ράσκοφ να διερευνήσει  σε ποια άτομα έγιναν υποκλοπές τηλεφώνων τους τελευταίους τρεις μήνες από τη Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας, καθώς και σε ποιες επιχειρησιακές περιπτώσεις τα υλικά που αποκτήθηκαν μέσω ειδικών εργαλείων πληροφοριών καταστράφηκαν μετά τον διορισμό της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr