Η Τουρκία ανοίγει νέα εμπορευματική οδό προς το Αζερμπαϊτζάν και την Κεντρική Ασία


Μάιος 22, 2021. Ελλάδα.

Η Τουρκία ανοίγει μια νέα εμπορική οδό, ανοίγοντας την επικοινωνία με το Αζερμπαϊτζάν και τις τουρκικές δημοκρατίες της Κεντρικής Ασίας, αναφέρει η αζέρικη Report επικαλούμενη τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η νέα διαδρομή μεταφοράς της διεθνούς εταιρείας P&O Maritime Logistics θα συνδέσει άμεσα την Κεντρική Ασία με την Τουρκία.

Η τακτική μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων σε χαμηλότερες τιμές θα πραγματοποιείται μέσω της νέας διαδρομής. 

Αυτό θα αυξήσει τον όγκο των συναλλαγών μεταξύ των αγορών της Τουρκίας, της Ρωσίας και της Κεντρικής Ασίας. 

Η νέα γραμμή, θα μεταφέρει κυρίως βιομηχανικά μηχανήματα, οικοδομικά υλικά, υφάσματα, καλλυντικά και μάρμαρο. Το άνοιγμα μιας νέας διαδρομής θα προσφέρει ένα σημαντικό πλεονέκτημα για εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτές τις αγορές.

Προς το παρόν, η σιδηροδρομική γραμμή Μπακού – Τυφλίδα- Καρς  (BTK) λειτουργεί από την Ευρώπη έως την Ασία. Μέσω της BTK, το φορτίο μεταφέρεται από την Ευρώπη στην Ασία και πίσω. Επίσης, για να εξασφαλιστεί ο κύκλος εργασιών φορτίου μεταξύ της Κίνας, της Κεντρικής Ασίας, των λεκανών της Κασπίας και της Μαύρης Θάλασσας και των ευρωπαϊκών χωρών, έχει δημιουργηθεί η διεθνής διαδρομή Trans-Caspian.

 Προς το παρόν, η Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν, οι χώρες της Κεντρικής Ασίας κ.λπ. χρησιμοποιούν τις δυνατότητες αυτής της διαδρομής.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr