Τουρκία: Προσοχή οι Αμερικανοί θα οπλίσουν και τη Σαμοθράκη…


Μάιος 18, 2021. Ελλάδα.

 Άγκυρα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες οι οποίες αποβίβασαν σημαντικό αριθμό στρατιωτών στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και αναπτύχθηκαν στην περιοχή της Δυτικής Θράκης για ασκήσεις, αυτή τη φορά ανέλαβαν δράση να οπλίσουν τη Σαμοθράκη και να δημιουργήσουν εκεί μια βάση, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Αναφέρθηκε ότι τα υψηλόβαθμα στρατιωτικά στελέχη των Ηνωμένων Πολιτειών, που συγκέντρωσαν χιλιάδες στρατιώτες και στρατιωτικά οχήματα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το οποίο απέχει 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Τουρκία και τα ανέπτυξαν στην περιοχή της Δυτικής Θράκης, πραγματοποίησαν διερευνήσεις στο νησί της Σαμοθράκης με τους αξιωματούχους του Ελληνικού Γενικού Επιτελείου.


Το νησί της Σαμοθράκης – συνεχίζει το τούρκικο δημοσίευμα-  που είναι ένα από τα πλησιέστερα νησιά στην Τουρκία στο Βόρειο Αιγαίο, αφού απέχει 12 μίλια από τα Δαρδανέλια και μόλις 7 μίλια από την Ίμβρο, η Ελληνική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας ανέλαβε δράση για την κατασκευή ελικοδρόμιου  εξοπλισμένου με προηγμένη τεχνολογία και καθορισμένη σύγχρονη υποδομή. 

Ο Διευθυντής της Ελληνικής Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας Γεώργιος Δριτσάκος  και ο Διευθυντής  του Αεροδρομίου ‘Δημόκριτος’ της Αλεξανδρούπολης Στέλιος Ζαντανίδης και η συνοδευτική ομάδα μηχανικών έκαναν διερευνητικές περιοδείες στο νησί.


 Όπως αναφέρθηκε τα ελικοδρόμια, τα οποία μπορούν να εξυπηρετούν 24 ώρες την ημέρα, θα χρησιμοποιούνται από στρατιωτικές μονάδες της Ελλάδας και του ΝΑΤΟ, και ο διάδρομος που υπάρχει μέχρι στιγμής θα εκσυγχρονιστεί και θα διευρυνθεί. 

Αναφέρθηκε, ακόμη,  ότι οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ ήθελαν να δημιουργήσουν μια βάση στη Σαμοθράκη, όπου μια μικρή στρατιωτική μονάδα θα βρίσκεται μετά το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr