Ο ισραηλινός στρατός αντικαθιστά στρατιώτες με ρομπότ


Προβλέπεται ότι από τώρα και στο εξής η περιπολία στα ισραηλινά σύνορα αντί του στρατού θα πραγματοποιείται από ρομπότ.

 

Μάιος 8, 2021. 21:40. Ελλάδα.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) έχουν ξεκινήσει επιχειρήσεις για την ανάπτυξη αυτοματοποιημένων οχημάτων Jaguar που αναπτύχθηκαν από την Israel Aerospace Industrie (IAI) στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.

Όπως αναφέρει η IAI  προς το παρόν η αντικατάσταση των στρατιωτών με ρομπότ θα γίνει στα ισραηλινά σύνορα.

«Εξοπλισμένο με μια ποικιλία αισθητήρων, ένα αυτοματοποιημένο σύστημα οδήγησης, βελτιωμένες δυνατότητες πυροδότησης και ένα σύστημα προειδοποίησης, το ρομπότ Jaguar κάνει το IDF όχι μόνο πιο αποτελεσματικό, αλλά και τεχνολογικά προηγμένο», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της IAI.


Σύμφωνα με πληροφορίες που παρέχονται από τους σχεδιαστές του IAI, είναι γνωστό ότι το ρομποτικό όχημα Jaguar είναι εξοπλισμένο με πολυβόλο 7,62 mm. Είναι εξοπλισμένο με κάμερες υψηλής ανάλυσης, ένα ισχυρό σύστημα φωτισμού και ένα σύστημα τηλεχειρισμού hands-free. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του ρομπότ Jaguar είναι ότι μπορεί να αυτοκαταστραφεί όταν πέσει στα χέρια του εχθρού.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr