Ισραήλ: Ο Τζο Μπάιντεν υποσχέθηκε να ανανεώσει το απόθεμα του Iron Dome


Μάιος 21, 2021. Ελλάδα.

Τελ Αβίβ.

 

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε απόψε (Πέμπτη προς Παρασκευή) ότι υποσχέθηκε στον Πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου να αναπληρώσει το απόθεμα πυραύλων του αναχαιτιστή ‘Iron Dome’.

«Πραγματοποιήσαμε εντατικές συζητήσεις σε υψηλά επίπεδα, με την Αίγυπτο, την Παλαιστινιακή Αρχή και άλλες χώρες στη Μέση Ανατολή, προκειμένου να αποφευχθεί μια παρατεταμένη αντιπαράθεση με αυτό που είδαμε τα προηγούμενα χρόνια»,  δήλωσε ο Μπάιντεν, αναφερόμενος στην εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Σε μια ειδική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος μία ώρα πριν από την έναρξη της κατάπαυσης του πυρός, ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσθεσε ότι είχε μιλήσει με τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου έξι φορές τις τελευταίες 11 ημέρες. Μίλησε νωρίτερα, για τη θέση της Αιγύπτου στη διαμεσολάβηση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

 

Μπάιντεν: τα χρήματα θα πάνε στην Παλαιστινιακή Αρχή όχι στη Χαμάς

 

Ο Μπάιντεν δήλωσε επίσης ότι πιστεύει ότι έχει δημιουργηθεί μια ευκαιρία να προχωρήσει στη διαδικασία ειρήνευσης και ότι δεσμεύεται να εργαστεί για αυτό.»

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δεσμευτεί να συνεργαστούν με τα Ηνωμένα Έθνη για να παρέχουν ταχεία ανθρωπιστική βοήθεια στο λαό της Γάζας και σε προσπάθειες ανοικοδόμησης. Θα το κάνουμε σε πλήρη συνεργασία με την Παλαιστινιακή Αρχή, όχι με τη Χαμάς,  γιατί η οργάνωση θα εκμεταλλευτεί να γεμίσει απλά το στρατιωτικό της οπλοστάσιο», είπε.

«Πιστεύω ότι οι Παλαιστίνιοι και οι Ισραηλινοί αξίζουν να ζουν σε ειρήνη και ασφάλεια, και να απολαμβάνουν ίσους βαθμούς ελευθερίας, ευημερίας και δημοκρατίας. Η κυβέρνησή μου θα συνεχίσει αποφασιστικά τη διπλωματία προς αυτό το σκοπό».

Ο Μπάιντεν σημείωσε επίσης ότι «αυτή η εχθρότητα τελείωσε με τους τραγικούς θανάτους πολλών αμάχων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών. Στέλνω τα συλλυπητήριά μου σε όλες τις οικογένειες, Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους, που έχουν χάσει τα αγαπημένα τους πρόσωπα, και ελπίζω για την ταχεία ανάρρωση των τραυματιών».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr