Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Τουρκία: Ο Ερντογάν κατέθεσε μήνυση κατά της Ακσενέρ και ζητά 250 χιλιάδες λίρες


Μάιος 20, 2021. Ελλάδα.

Τουρκία.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρ.Τ. Ερντογάν κατέθεσε μήνυση εναντίον της Μεράλ Ακσενέρ,προέδρου του Καλού Κόμματος (IYI) ζητώντας χρηματική αποζημίωση 250 χιλιάδων τουρκικών λιρών.

Η Ακσενέρ είχε αποκαλέσει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπένταζμιν Νετανιάχου ως ισραηλινή εκδοχή του Ερντογάν.

Στην αναφορά που υπέβαλε ο δικηγόρος του Ερντογάν Χουσεΐν Αϊντίν στο Πρωτοδικείο, αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν είναι επικεφαλής αρχιτέκτονας της παγκόσμιας ευαισθητοποίησης για τις διώξεις του Ισραήλ.

Στη μήνυση, σημειώνεται ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου ως πολιτική φιγούρα βρίσκεται σε άμεση αντίθεση με την ανθρωπιστική στάση του προέδρου Ερντογάν που βασίζεται στη δικαιοσύνη και την ισότητα.

«Αυτή η φιγούρα (Νετανιάχου) είναι γνωστή και αποδεκτή ως εχθρός του Ισλάμ και της ανθρωπότητας, που σκοτώνει πολίτες χωρίς καν να χωρίζει παιδιά, καταλαμβάνει τους οικισμούς των ανθρώπων με βία, ακολουθεί τις κατακτητικές και επεκτατικές πολιτικές και είναι εχθρός του Ισλάμ και της ανθρωπότητας».

Στην αναφορά σημειώνεται ότι απαράδεκτη μια τέτοια σύγκριση με τον Τούρκο πρόεδρο:

«Ειδικά σε μια περίοδο που υπάρχει πολύ υψηλή ευαισθησία στην κοινωνία λόγω των σφαγών του Ισραήλ τις τελευταίες εβδομάδες, η σύγκριση του Προέδρου μας και ενός πρωθυπουργού που είναι υπεύθυνος για αυτές τις σφαγές είναι μια εξαιρετικά προκλητική πράξη που γίνεται με την πρόθεση προσβλητική».

Sözcü

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr