Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

Τουρκία: «Διασώθηκαν» 51 παράτυποι μετανάστες που γύρισε πίσω η ελληνική ακτοφυλακή


Ιούνιος 28, 2021. Ελλάδα.

Αλικαρνασσός, Τουρκία

51 παράτυποι μετανάστες διασώθηκαν σε δύο ξεχωριστά περιστατικά στην περιοχή της Αλικαρνασσού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του πρακτορείου Ihlas, ένα πλοίο που ήρθε σε συνεννόηση με την Ακτοφυλακή της Αλικαρνασσού στάλθηκε στην περιοχή, όταν έγινε γνωστό ότι μια  ομάδα παράτυπων μεταναστών βρίσκονταν επάνω σε ένα ιστιοφόρο στα ανοιχτά της Αλικαρνασσού.

Συνολικά 33 παράτυποι μετανάστες διασώθηκαν  από το ιστιοφόρο το οποίο γύρισαν πίσω στα τουρκικά χωρικά ύδατα η ελληνική ακτοφυλακή. Δύο άτομα που θεωρήθηκαν ότι εμπλέκονται σε λαθρεμπόριο μεταναστών συνελήφθησαν στο περιστατικό.


Ακόμη 18 παράτυποι μετανάστες γύρισαν πίσω


Το άλλο περιστατικό συνέβη τις πρωινές ώρες. Μόλις ελήφθη η πληροφορία ότι υπήρχε μια ομάδα παράτυπων μεταναστών σε μια φουσκωτή βάρκα στην Αλικαρνασσό, οι ομάδες της Ακτοφυλακής στάλθηκαν στην περιοχή. 18 παράτυποι μετανάστες που είχαν επιβιβαστεί σε σωσίβια βάρκα και απέπλευσαν από τις τουρκικές ακτές αναγκάστηκαν  από την ελληνική ακτοφυλακή να γυρίσουν πίσω. Τελικά «διασώθηκαν» από την τουρκική ακτοφυλακή και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr