Συνάντηση Ράμα – Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες, επιταχύνεται η διαδικασία επίλυσης των θαλάσσιων συνόρων


Ιούνιος 14, 2021. Ελλάδα.

Τίρανα.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.

Συζητήθηκε το ζήτημα των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ των δύο χωρών και συμφωνήθηκε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αποστολής τους στο Δικαστήριο της Χάγης.

Ο Μητσοτάκης δήλωσε ότι υποστηρίζει την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Από την άλλη πλευρά, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αρχηγός της κυβέρνησης, Έντι Ράμα, ευχαρίστησε τον ομόλογό του για τη δωρεά 20 χιλιάδων εμβολίων κατά του Covid-19.

Ο Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση εξέφρασε το «αμετάβλητο ενδιαφέρον της Ελλάδας για την ελληνική εθνική μειονότητα στη νότια Αλβανία, καθώς και στην πρόοδο της Αλβανίας στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου, που είναι από τις προϋποθέσεις προόδου που ζήτησε η ΕΕ από την Αλβανία στις ενταξιακές της συνομιλίες» -tvklan.al

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr