Έντι Ράμα: Η Τουρκία αναβαθμίζει την Αλβανία- μας δίνει και drone για να ελέγχουμε όλη τη χώρα


Ιούνιος 5, 2021. Ελλάδα.

Τίρανα.

Ο πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία, έχει πραγματοποιήσει αρκετές συνομιλίες με τουρκικές εταιρείες για διάφορα έργα στη χώρα.

 Μεταξύ των έργων είναι η κατασκευή εργοστασίου εμβολίων, η Teknopark Albania, το σύστημα ελέγχου της επικράτειας με υπερ-ευφυή drone και ολόκληρο το τρίτο πρόγραμμα για τις εθνικές υποδομές.

Το εργοστάσιο εμβολίων θα χρησιμεύσει για την παραγωγή 7 τύπων εμβολίων. Το Teknopark Albania, είναι ένα έργο για ένα κέντρο υψηλής τεχνολογίας για εταιρείες HighTech, Star Up.

Επίσης ο έλεγχος στην αλβανική επικράτεια  θα γίνεται με υπερ-έξυπνα drone  στοχεύοντας στη συλλογή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο για τη δημόσια τάξη, τα εδάφη, τις ακτές και τους δρόμους, καθώς άλλες δραστηριότητες,  σύμφωνα με τον Ράμα.

Σύμφωνα με τον Αλβανό πρωθυπουργό, η συνεργασία με την Τουρκία θα παρέχει στην Αλβανία.

* Κατασκευή εργοστασίου 7 τύπων εμβολίων, ως καρδιά ενός κέντρου φαρμακευτικής παραγωγής πρώτης κατηγορίας

* Το Teknopark Albania, ένα κέντρο υψηλής τεχνολογίας στα περίχωρα της πρωτεύουσας, για εταιρείες HighTech, νεοσύστατες επιχειρήσεις και έρευνα, σύμφωνα με το επιτυχημένο μοντέλο που εφαρμόζεται στην Τουρκία, ως καταλύτης για τον οικονομικό και κοινωνικό μετασχηματισμό και τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας για νέους ανθρώπους.

* Σύστημα εδαφικού ελέγχου της χώρας με υπερ-ευφυή drone, για την παραγωγή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο για δρόμους, ακτές, γεωργικές εκτάσεις, δάση, δημόσια τάξη, και για άλλες δραστηριότητες.

* Τρίτο πρόγραμμα  που αφορά τις εθνικές υποδομές.

 

Gazeta Shqiptare, ata.gov.al, 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr