Σκόπια- Αλί Αχμέτι: Το DUI μετατρέπεται σε «πράσινο κόμμα»!


Ιούνιος 5, 2021. Ελλάδα.

Ο Αλί Αχμέτι ανακοίνωσε ότι το DUI,  ακολουθεί τα βήματα της Γκρέτα Τούνμπεργκ και γίνεται ένα ‘πράσινο κόμμα’ ενώ το παλαιό έληξε με τη Συμφωνία Πλαίσιο της Αχρίδας.

 

«Η Δημοκρατική Ένωση για την Ενσωμάτωση, ως μια από τις πιο επιτυχημένους πολιτικούς φορείς στην ιστορία της Βόρειας Μακεδονίας, γεννήθηκε ως αναγκαιότητα εκείνης της εποχής, ως δύναμη που υποχρέωσαν οι πολίτες να καθιερώσουν την ισότητα μέσω της πλήρους εφαρμογής της ειρηνευτικής συμφωνίας της Αχρίδας». 

Αυτό ειπώθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Ένωσης, Αλί Αχμέτι κατά την ομιλία του με την ευκαιρία της 19ης επετείου από την ίδρυση του κόμματος που ηγείται.

«Μια νεαρή κοπέλα, η Γκρέτα Τούνμπεργκ, ταξίδεψε στον κόσμο με την προειδοποίηση για την κλιματική αλλαγή και την περιβαλλοντική πολιτική και όλοι άνοιξαν την πόρτα γι’ αυτήν. Ήρθε η ώρα να ανοίξουμε την πόρτα και να αποδεχτούμε αυτές τις πολιτικές για ένα πράσινο, ασφαλές, ανεπτυγμένο και υγιές μέλλον. Αυτό ψάχνουν οι νέοι. Οι δυνατοί νέοι αναζητούν συνθήκες διαβίωσης όπως τους συνομηλίκους τους στη Δύση: θέσεις εργασίας, ένα σύγχρονο περιβάλλον με καθαρό αέρα, καθαρό νερό, βουνά και καταπράσινα λιβάδια, μοντέρνους δρόμους και σιδηροδρόμους, πράσινη ενέργεια, σχολεία, φυτώρια και ενεργειακά αποδοτικά νοσοκομεία, ασφαλή και μοντέρνα», είπε ο Αχμέτι.

Σύμφωνα με τον Αχμέτι, η Δημοκρατική Ένωση για Ενσωμάτωση έχει ήδη νομιμοποιήσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην αλβανική γλώσσα, αποκεντρωμένη τοπική μονάδα, παρέχοντας δωρεάν χρήση εθνικών συμβόλων, ισότητα στην αλβανική γλώσσα, δίκαιη και επαρκή εκπροσώπηση, ένταξη στο ΝΑΤΟ, παίρνοντας το πράσινο φως για ένταξη στην ΕΕ μαζί με πολλές άλλες προτεραιότητες των πολιτών μας.

Almakos

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr