Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

Αλβανία – Δικαστική μεταρρύθμιση: 155 δικαστές και εισαγγελείς έχουν απολυθεί


Ιούλιος 25, 2021. Ελλάδα.

 

Πέντε χρόνια μετά την υιοθέτηση της δικαστικής μεταρρύθμισης στην Αλβανία, η συσταθείσα ειδική επιτροπή προσόντων παρουσίασε τον αριθμό των δικαστών και εισαγγελέων που δεν πέρασαν τη διαδικασία ελέγχου  του «πόθεν έσχες» όσο αναφορά τα ακίνητα που κατέχουν,  μια διαδικασία γνωστή ως έρευνα.

«Τα τελευταία πέντε χρόνια,  155  δικαστές και εισαγγελείς απολύθηκαν επειδή δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν την προέλευση της περιουσίας που κατέχουν και την καθαρότητα των δραστηριοτήτων τους. Ταυτόχρονα, 56 άλλοι παραιτήθηκαν μόνοι τους αποφεύγοντας οποιαδήποτε έλεγχο, ανέφερε η επιτροπή. 

Προσθέτει, ακόμη, ότι ελήφθησαν 174 αποφάσεις για επιβεβαίωση της υπηρεσίας τους, οκτώ αποφάσεις για τον τερματισμό της υπηρεσίας, 25 αποφάσεις για τον τερματισμό της διαδικασίας έρευνας χωρίς τελική απόφαση και τρεις αποφάσεις για αναστολή από την υπηρεσία για περίοδο ενός έτους.  


Και στο Συνταγματικό Δικαστήριο


Λόγω της αποτυχίας της διαδικασίας αναθεώρησης, πέντε δικαστές στο Συνταγματικό Δικαστήριο απολύθηκαν, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου, καθώς και αρκετοί δικαστές από το Ανώτατο Δικαστήριο. Λόγω της ατελούς εκτέλεσης, τα δύο ανώτατα δικαστήρια δεν λειτούργησαν για περισσότερο από δυόμισι χρόνια, όπως αναφέρουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr