Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

Συρία: Το ρωσικό σύστημα άμυνας αναχαίτισε ισραηλινούς πυραύλους


Ιούλιος 25, 2021. Ελλάδα.

Τα ρωσικά συστήματα αεροπορικής άμυνας Buk-M2E, τα οποία χειρίζονται Σύροι στρατιώτες, κατέστρεψαν δύο πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από μαχητικά F-16 της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας. 

Αυτό αναφέρει το RIA Novosti επικαλούμενο τον αναπληρωτή επικεφαλής του ρωσικού κέντρου για τη συμφιλίωση των πολεμικών μερών (CPVS) στη Συρία, Ναύαρχος  Βαντίμ Κουλίτ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ισραηλινά μαχητικά, χωρίς να εισέλθουν στον συριακό εναέριο χώρο, επιτέθηκαν σε στόχους στην επαρχία της Δαμασκού. Με τη λειτουργία των ρωσικών συγκροτημάτων, η επίθεση αναχαιτίσθηκε.

Στις 20 Ιουλίου, τα ρωσικά συστήματα αεροπορικής άμυνας Pantsir-S και Buk-M2, που βρίσκονται σε υπηρεσία με τα συριακά στρατεύματα, απέτρεψαν εν μέρει  πυραυλική επίθεση από τα ισραηλινά F-16. 

Επτά πύραυλοι καταστράφηκαν και ένας έφτασε στον στόχο και κατέστρεψε το κτίριο ενός ερευνητικού κέντρου που βρίσκεται στο χωριό Σφίρα, στην επαρχία του Χαλεπίου.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr