Νέα εποχή στις σχέσεις Αλβανίας, Βόρειας Μακεδονίας και Σερβίας


Ιούλιος 28, 2021. Ελλάδα.


Ηγέτες της περιοχής και περισσότερες από 400 εταιρείες θα συμμετέχουν στο επιχειρηματικό φόρουμ στα Σκόπια, αρχίζει, έτσι, μια  νέα εποχή στις σχέσεις Αλβανίας, Βόρειας Μακεδονίας και Σερβίας.

Το περιφερειακό οικονομικό φόρουμ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (29 Ιουλίου) στα Σκόπια, στο οποίο θα παρευρεθούν ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα και ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ, καθώς και εκπρόσωποι σχεδόν 400 μεγαλύτερων εταιρειών από ολόκληρη την περιοχή.

Διοργανωτές του φόρουμ είναι τα Εμπορικά Επιμελητήρια της Σερβίας, της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας και στο ρόλο του προέδρου των συνομιλιών μεταξύ των ηγετών των χωρών ανατέθηκε στον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου, Μάρκο Τσάντεζ.

Το φόρουμ στα Σκόπια ξεκινά την Πέμπτη στις 10 το πρωί και μπορείτε να το παρακολουθήσετε απευθείας στο  Bliconline.


Αναμένεται ότι οι πολιτικοί ηγέτες θα υπογράψουν αρκετές συμφωνίες που θα διευκολύνουν σημαντικά και θα επιταχύνουν τις επιχειρήσεις μεταξύ αυτών των χωρών:

Εργασία όπου θέλει ο καθένας: 

Όλοι οι πολίτες από το έδαφος της Σερβίας, της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας θα μπορούν να εργάζονται σε οποιαδήποτε από τις χώρες με μία άδεια εργασίας.

Ελάχιστες αναμονές: 

Ομοιόμορφοι κανονισμοί όλων των επιθεωρήσεων που ρυθμίζουν τη μεταφορά αγαθών και υπηρεσιών προκειμένου να αρθούν όλα τα εμπόδια στις επιχειρήσεις.

Γρήγορη λωρίδα: 

Δημιουργία ειδικών διαβάσεων στα σύνορα για πολίτες και επιχειρήσεις από την Αλβανία, τη Βόρεια Μακεδονία και τη Σερβία.

Η Μικρή Σένγκεν αποκτά νέο όνομα: 

Η προηγούμενη πρωτοβουλία  της Μικρής Σένγκεν, που συνδέει την Αλβανία, τη Βόρεια Μακεδονία και τη Σερβία, αποκτά ένα νέο όνομα και οπτική ταυτότητα που θα αποκαλυφθεί στη συγκέντρωση στα Σκόπια.


Blic
--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr