Εφημερίδες του Καΐρου: Η Τυνησία καταργεί τη Μουσουλμανική Αδελφότητα


Ιούλιος 27, 2021. Ελλάδα.

 

Σε βήματα που περιγράφονται ως «διόρθωση της πορείας» και «ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του λαού της Τυνησίας», ο πρόεδρος της Τυνησίας Κάις Σαϊέντ αποφάσισε να παγώσει το έργο του κοινοβουλίου, να αναστείλει την ασυλία όλων των βουλευτών και να απολύσει τον Πρωθυπουργό Χισάμ Αλ Μασίσι, στο πλαίσιο των βίαιων διαδηλώσεων που έλαβαν χώρα σε αρκετές πόλεις, σύμφωνα με τις διατάξεις του κεφαλαίου 80 του Συντάγματος .. 

Οι πολιτικοί κύκλοι στην Τυνησία δήλωσαν ότι οι αποφάσεις του προέδρου σημαίνουν το τέλος της επιρροής, της κυριαρχίας του κινήματος Ενάχντα σχετικά με τις ικανότητες και τους θεσμούς του κράτους, εκτοπίζοντας τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.

 

Λαϊκή και πολιτική υποστήριξη για τις αποφάσεις του Τυνησιακού Προέδρου

 

Τα πολιτικά κόμματα και οι ενώσεις της Τυνησίας εξέφρασαν την πλήρη υποστήριξή τους στις αποφάσεις του Προέδρου της Τυνησίας Κάις Σαϊέντ να παγώσει το Κοινοβούλιο για περίοδο 30 ημερών, σύμφωνα με το άρθρο 80 του Συντάγματος, τονίζοντας ότι τα μέτρα που έλαβε ο Πρόεδρος συμμορφώνονται πλήρως με τις διατάξεις του Συντάγματος της Τυνησίας. Ασυλία για τους βουλευτές βάσει του άρθρου 80 του συντάγματος, σε ένα βήμα που μπορεί να ανοίξει το δρόμο για λογοδοσία.

 

 Κάις Σαϊέντ: Υπάρχουν κλέφτες που καλύπτουν έγγραφα

 

Ο Πρόεδρος της Τυνησίας Κάις Σαϊέντ είπε ότι «οι αποφάσεις που έλαβα βασίστηκαν στο σύνταγμα και αναρωτιέμαι σε όσους μιλάνε για «πραξικόπημα».

Πρόσθεσε: «Ο κοινοβουλευτικός θεσμός έχει φτάσει σε ένα επίπεδο ταπεινωτικό για όλους τους Τυνήσιους. Δεν διάλυσα το Κοινοβούλιο, αλλά ανέστειλα το έργο του ..

Εξήγησε: Έχουν κυριαρχήσει στη ληστεία της βούλησης του λαού με νομικά κείμενα που έθεσαν για να μοιραστούν την εξουσία, ζητώντας ηρεμία και δεν ανταποκρίνονται σε προκλήσεις, δηλώσεις και φήμες.

60 βουλευτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας διερευνήθηκαν για οικονομική διαφθορά


Ο πολιτικός της Τυνησίας, Μαχέρ αλ Χασάουι, δήλωσε ότι οι αρχές ασφαλείας στην Τυνησία εισέβαλαν στο γραφείο του καναλιού του Κατάρ «Al-Jazeera» και το έκλεισαν για να αποτρέψουν τη μετάδοση ψευδών πληροφοριών σχετικά με τα γεγονότα στην Τυνησία, εξηγώντας ότι εκδόθηκε απόφαση για τοποθετηθεί ο Ρασίντα Γιαννούτσι , αρχηγός του κινήματος  Ενάχντα, υπό κατ 'οίκον περιορισμό, και να εμποδιστούν οι ηγέτες του κινήματος να ταξιδέψουν ..

Πρόσθεσε: Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Τυνησίας συνέλαβαν ορισμένες οικογένειες των ηγετών του κινήματος της (Μουσουλμανικής)  Αδελφότητας ενώ προσπαθούσαν να περάσουν τα  σύνορα Τυνησίας-Λιβύης ..

Δήλωσε ότι υπάρχουν περίπου 60 βουλευτές της Αδελφότητας που θα θεωρηθούν υπόλογοι ενώπιον της Εισαγγελίας για κατηγορίες για οικονομικές υποθέσεις διαφθοράς και ότι εντός ωρών θα ανακοινωθεί ο σχηματισμός μιας τεχνοκρατικής κυβέρνησης για τη διοίκηση χώρα που θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του λαού της Τυνησίας.

Al Ghad tv

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr