Βούλγαροι πολιτικοί 'ψαρεύουν' ψήφους στα Σκόπια



Ιούλιος 1, 2021. Ελλάδα.

Εξειδικευμένη αστυνομική δράση ξεκίνησε στη Βουλγαρία σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι την ημέρα των εκλογών, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας Μπόικο Ρασκόφ.

Είπε ότι ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας και ένας πρώην περιφερειακός κυβερνήτης συναντήθηκαν στο Κιουστεντίλ για να συζητήσουν πώς να πείσουν 15.000 πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας με βουλγαρική υπηκοότητα να ψηφίσουν στη Βουλγαρία.

 Αυτή είναι μία από τις περιπτώσεις για την αγορά ψήφων, για την οποία εργάζεται το Υπουργείο Εσωτερικών, είπε ο Υπουργός Εσωτερικών Ρασκόφ,  σε συνέντευξη τύπου.

Ο Ρασκόφ επεσήμανε ότι υπήρχαν και άλλες πληροφορίες σχετικά με τον «εκλογικό τουρισμό» στην περιοχή του Μπλαγκόεβγκραντ, αλλά και στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στη Γερμανία με ψεύτικες αιτήσεις συμμετοχής στις εκλογές. 

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας, ο πρώην υπουργός προσπαθεί πώς να προσελκύσει 15.000 πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας με βουλγαρική υπηκοότητα να ψηφίσουν στη Βουλγαρία. 

 Σύμφωνα με τον ίδιο, η αστυνομία έχει στοιχεία ότι σε πολλούς  βουλγαρικούς οικισμούς προγραμματίζεται συγκέντρωση μεγάλου αριθμού Βουλγάρων πολιτών από τα Σκόπια,  οι οποίοι δηλώνουν ψευδώς ότι διαμένουν εκεί. Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες έχουν δηλωθεί διευθύνσεις στις οποίες διαμένουν 200 και 300 άτομα που έχουν λάβει βουλγαρικό διαβατήριο.

Πραγματοποιήθηκε, μάλιστα,  συνάντηση και συνομιλία με τον περιφερειακό κυβερνήτη του Μπλαγκόεβγκραντ, καθώς σε ένα χωριό της περιοχής, χιλιάδες πολίτες που εγγράφηκαν εκεί, εμφανίστηκαν ξαφνικά να διαμένουν στην ίδια διεύθυνση, δήλωσε ο Ρασκόφ. Τέτοια φαινόμενα αναμένεται να εμφανιστούν και σε άλλες περιοχές.

24chasa, infomax,

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr