Σκόπια: Ο αρχηγός ΓΕΣ συναντήθηκε με τον αρχηγό του τουρκικού Γενικού Επιτελείου των ΕΔ.


Ιούλιος 2, 2021. Ελλάδα.

Σκόπια.

 

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Στρατού, υποστράτηγος Βάσκο Γκουρτσινόφσκι, ο οποίος βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία, συναντήθηκε στην Άγκυρα με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων, Στρατηγό  Γιασάρ Γκιουλέρ.

Στη συνάντηση των στρατηγών Γκουρτσινόφσκι και Γκιουλέρ συζητήθηκε η διμερής στρατιωτική συνεργασία και εξετάστηκαν οι δυνατότητες για περαιτέρω επέκτασή τους μέσω νέων μορφών κοινής απόδοσης και συνεργασίας, καθώς και εντατικοποίηση της υπάρχουσας, η οποία αποτελείται από κοινή εκπαίδευση και ασκήσεις, κοινή συμμετοχή σε αποστολές και χρήση των ικανοτήτων των δύο στρατών.

Ο στρατηγός Γκουρτσινόφσκι ευχαρίστησε τον στρατηγό Γκιουλέρ για την ανεπιφύλακτη υποστήριξη και βοήθεια που παρέσχε η Δημοκρατία της Τουρκίας όχι μόνο στη διαδικασία ολοκλήρωσης, αλλά και μετά την πλήρη ένταξή μας στη Συμμαχία του ΝΑΤΟ και τις πολυάριθμες δωρεές στρατιωτικού εξοπλισμού.


Ο στρατηγός Γκουρτσινόφσκι τόνισε επίσης την κοινή συμμετοχή σε επιχειρήσεις διατήρησης της ειρήνης, κυρίως στο Αφγανιστάν, όπου πολλές από τις αποστολές της Βόρειας Μακεδονίας ήταν υπό την αιγίδα της τουρκικής αποστολής.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η στρατιωτική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Στρατηγό Γκουρτσινόφσκι επισκέφθηκε τη διοίκηση των Τουρκικών Ειδικών Δυνάμεων, καθώς και μέρος των στρατιωτικών-βιομηχανικών εγκαταστάσεων.

Η Δημοκρατία της Τουρκίας, ως στρατηγικός εταίρος της Βόρειας Μακεδονίας, είναι ένας σημαντικός παράγοντας και συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό του Στρατού και τον εξοπλισμό του με νέα, σύγχρονα μέσα, συμβατά με τα πρότυπα των κρατών μελών του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της τελευταίας δωρεάς ενός ρυμουλκούμενου αρμάτων.

Makfax

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr