Η Τουρκία χτίζει τείχος στα σύνορα με το Ιράν- κόβει την επικοινωνία των παραμεθόριων περιοχών


Ιούλιος 22, 2021. Ελλάδα.

Τα σύνορα της επαρχίας Βαν με το Ιράν θα γίνουν «αδιάβατα» με τείχος από σκυρόδεμα, χαρακώματα και πύργους.

 Ήδη, ολοκληρώθηκε το χτίσιμο τμήματος  3 χιλιομέτρων του αρθρωτού τείχους,  που πραγματοποιείται για την πρόληψη παράνομων διαβάσεων και δραστηριοτήτων λαθρεμπορίου στα σύνορα Τουρκίας-Ιράν και για την αποτροπή διείσδυσης τρομοκρατών στη χώρα, όπως αναφέρει το τούρκικο δημοσίευμα.

Συνεχίζονται οι αρθρωτές κατασκευές του τείχους με τους «έξυπνους πύργους», που  ξεκίνησαν στα ιρανικά σύνορα της περιοχής Σλαντιράν του Βαν και εκτείνονται μέχρι το Ντογκούμπαγιαζίτ στη γραμμή Αγκρί  και Γιουκσέκοβα του Χακάρι.

Συγχρόνως συνεχίζονται οι εργασίες για την εκσκαφή τάφρων που θα ακολουθήσουν παράλληλα με το τείχος προστασίας των συνόρων.

Για να κοπεί η επικοινωνία μεταξύ των περιοχών των δύο χωρών θα σκαφθούν 110 χιλιόμετρα θα κατασκευαστούν 76 πύργοι από σκυρόδεμα ενώ θα τοποθετηθούν 103 ηλεκτρο- οπτικοί πύργοι.

Στόχος του έργου είναι η αδιάλειπτη και αποτελεσματική επιτήρηση της συνοριακής γραμμής, χάρη στους πύργους παρατήρησης και επικοινωνίας από τα κέντρα διοίκησης και ελέγχου, προκειμένου να απεγκλωβιστεί ο τουρκικός στρατός από τη φύλαξη της περιοχής.

Ajans Haber

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr