Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

Αλβανοί θα φρουρούν το αεροδρόμιο της Καμπούλ- Ο Ερντογάν ζήτησε συμμετοχή των Αλβανών στο Αφγανιστάν


Ιούλιος 22, 2021. Ελλάδα.

Η απόφαση του Προέδρου Μπάιντεν να αποσύρει  τις αμερικανικές δυνάμεις από το Αφγανιστάν έχει προκαλέσει ανησυχίες για τη διατήρηση ενός από τα πιο στρατηγικά σημεία,  του Αεροδρομίου της Καμπούλ.

Θα υπάρξουν 650 στρατιώτες στο Αφγανιστάν, που θα φρουρούν την Πρεσβεία των ΗΠΑ και οι υπόλοιποι το αεροδρόμιο, αλλά ο αριθμός είναι ανεπαρκής.

Υπό αυτές τις συνθήκες,  πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησαν συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας, όπου η τελευταία καλείται να αυξήσει τον αριθμό των στρατιωτών για τον έλεγχο του αεροδρομίου.

Η γνωστή Washingoton Post δημοσίευσε ένα μακροσκελές άρθρο σχετικά με την ασφάλεια των διπλωματών και τις διαπραγματεύσεις Ουάσιγκτον-Άγκυρας, αποκαλύπτοντας μια λεπτομέρεια.

 

Η Τουρκία ζήτησε από τον αλβανικό στρατό να συμμετάσχει στις στρατιωτικές δυνάμεις που θα αναλάβουν αυτό το καθήκον, γεγονός που σύμφωνα με την WP, όπως ειπώθηκε από έναν Αμερικανό αξιωματούχο που πρόσθεσε το Πακιστάν, ενώ από την άλλη πλευρά, ο Πρόεδρος Ερντογάν ζήτησε επισήμως τη συμμετοχή άλλων δύο χωρών την  Πολωνία και Ουγγαρία.

Τα λόγια του Αμερικανού αξιωματούχου, που αναφέρονται από την Washington Post, ενισχύονται από μια άλλη λεπτομέρεια.

 Στις 8 Ιουλίου, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, ο υπουργός Χουλούσι Ακάρ είχε μια τηλεφωνική συνομιλία με τον Υπουργό Άμυνας της Αλβανίας Νίκο Πελέσι, όπου, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την ανακοίνωση, μίλησε επίσης για το Αφγανιστάν, αυτό επιβεβαιώθηκε από το Υπουργείο Άμυνας, αλλά χωρίς να δοθούν συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με το μέρος των συζητήσεων για το Αφγανιστάν.

Kosova ime.tv

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr