Βίντεο - Η υγεία του Ερντογάν δημιουργεί ερωτήματα στην Τουρκία


Ιούλιος 22, 2021. Ελλάδα.

Στο τελευταίο βίντεο, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε αδύναμος και δεν είχε την πνευματική συγκέντρωση και την ικανότητα να μιλά με τάξη και συνεχώς, γεγονός που προκάλεσε ερωτήσεις σχετικά με την υγεία του και το πολιτικό του μέλλον.

Το βίντεο κλιπ στο οποίο ο Ερντογάν μίλησε με την ευκαιρία της «απάντησης» στο χείμαρρο της διεθνούς καταδίκης των πολιτικών της Τουρκίας που επιδιώκουν να ανακτήσουν τον έλεγχο της κυπριακής / ελληνικής πόλης Βαρώσια, η οποία διήρκεσε μόνο δεκατρία λεπτά, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Ερντογάν καθόταν και φορούσε ανεπίσημα ρούχα. 

Τρεις καταστάσεις

Οι παρατηρητές επεσήμαναν τρεις καταστάσεις που εμφανίστηκαν στον Ερντογάν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, όπου εμφανίστηκε μια φορά εντελώς κοιμισμένος και επίσης σταμάτησε για δύο μεγάλες χρονικές στιγμές, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν μπορούσε να θυμηθεί την επόμενη πρόταση που πρέπει να εκφέρει.

 Οι παρατηρητές μέτρησαν επίσης τον αριθμό των λέξεων που έδωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια του βίντεο, καθώς φαινόταν να είναι πολύ χαμηλότερος από τον παραδοσιακό μέσο όρο των ομιλιών του Ερντογάν σε προηγούμενες περιόδους. Αλλά αυτό που προκαλούν οι περισσότεροι παρατηρητές είναι οι αναστεναγμοί που ο Ερντογάν αναπνέει περιοδικά σε περισσότερες από μία περιπτώσεις στο δημοσιευμένο βίντεο.

Το τελευταίο βίντεο κλιπ, αν και είναι το πιο προφανές, προστίθεται στα άλλα κλιπ που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα, καθένα από τα οποία δείχνει την επιδείνωση της υγείας του Τούρκου προέδρου. 

Ο πρώην βουλευτής της Τουρκίας, «Fayzi Espaşran», είχε δημοσιεύσει ένα βίντεο κλιπ νωρίτερα αυτό το έτος, στο οποίο ο Ερντογάν εμφανίστηκε καθώς είχε δυσκολία να περπατήσει και βασίστηκε στους βοηθούς του για να κατεβεί τις σκάλες, ενώ η σύζυγός του προσπάθησε να τον στηρίξει εκείνες τις στιγμές.

Η εφημερίδα "Sozcu" ανέφερε ότι ο Τούρκος πρόεδρος είχε φύγει κατά την τελευταία προσευχή του Eid, και σύμφωνα με ιατρικούς εμπειρογνώμονες, το ερμήνευσε ως αποτέλεσμα της υψηλής αρτηριακής πίεσης που συνοδεύει τη διαταραχή του διαβήτη από την οποία ο Τούρκος πρόεδρος υποφέρει εδώ και πολλά χρόνια.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης προσκείμενα του προέδρου Ερντογάν δεν ανέφεραν τίποτα για την υγεία του κατά την πρόσφατη περίοδο, εκτός από προηγούμενες επίσημες δηλώσεις, οι οποίες ανέφεραν ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν υποβλήθηκε σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις κατά τα έτη 2011-2012, μία στον οισοφάγο και η άλλη στο πάγκρεας. Έμεινε επίσης για αρκετές ημέρες στο νοσοκομείο στα τέλη του 2013.

Ωστόσο, οι πληροφορίες που αναλύθηκαν στο "WikiLeaks Leaks" ανέφεραν ότι ο Τούρκος πρόεδρος είχε καρκίνο του παχέος εντέρου, ο οποίος επιβεβαιώθηκε από τον διάσημο και καλά ενημερωμένο Τούρκο συγγραφέα Talaat Atilla, υπενθυμίζοντας ότι το εξαιρετικό ενδιαφέρον του προέδρου για νοσοκομεία και ασθενείς με καρκίνο είναι μέρος του συναισθήματος ενότητας μαζί τους.

Sky News Arabia

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr