Σκόπια: Το κοινοβούλιο ψήφισε τις «κόκκινες γραμμές» στις συνομιλίες με τη Βουλγαρία


Ιούλιος 29, 2021. Ελλάδα.

Με 95 ψήφους «υπέρ», κανένα «κατά» και μία «αποχή» οι βουλευτές στη Βουλή ψήφισαν ομόφωνα και με χειροκροτήματα, ακόμα με το επίθετο «Βόρεια», στο όνομα της χώρας, γράφει το Kanal5 των Σκοπίων.

Αν και το VMRO-DPMNE καταψήφισε την τροπολογία της κυβέρνησης για τη χρήση του συνταγματικού ονόματος στο ψήφισμα, (αφού είχε προτείνει ως όνομα της χώρας το «Μακεδονία») τελικά έλαβε την υποστήριξη της πλειοψηφίας των βουλευτών και υιοθετήθηκε ως μέρος του ψηφίσματος.

Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Ταλάτ Ξαφέρι χαιρέτισε την έγκριση του ψηφίσματος, ελπίζοντας ότι οι βουλευτές θα συνεχίσουν να εργάζονται με αυτόν τον τρόπο ενωμένοι και σε μια θετική ατμόσφαιρα.

Ο βουλευτής του VMRO-DPMNE Τίμτσο Μουτσούνσκι,  εξηγώντας το ψήφισμα ως μέρος των προτάσεων, τόνισε ότι αυτό δίνει στη μακεδονική διπλωματία ένα εργαλείο για σοβαρή προστασία της μακεδονικής ταυτότητας στη διεθνή σκηνή.

Η τροπολογία με το επίθετο «Βόρεια» δεν έγινε αποδεκτή για τους βουλευτές του VMRO-DPMNE, ενώ το SDSM ως υποστηρικτές εξήγησε την ανάγκη για το συνταγματικό όνομα σε ένα τέτοιο έγγραφο, όπως σημειώνεται.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr