Σκόπια: Ο φυγάς Γκρούεφσκι άνοιξε εταιρεία πωλήσεων πορσελάνης στη Βουδαπέστη


Φωτό από τη
Novatv.mk

Ιούλιος 29, 2021. Ελλάδα.

Ο Νίκολα Γκρούεφσκι, πρώην πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, ο οποίος κατέχει έγγραφα ταυτότητας της Ουγγαρίας με διεύθυνση της περιφέρειας V και μπορεί να ψηφίσει στις δημοτικές εκλογές στην κεντρική Βουδαπέστη, ξεκίνησε μια νέα φάση στη ζωή του.

Ο Γκρουέφσκι, ο οποίος ως άτομο με προσωρινή προστασία ως κάτοχος πολιτικού ασύλου μετά την απόκτηση ουγγρικών εγγράφων, ίδρυσε μια ιδιωτική εταιρεία στην Ουγγαρία, σύμφωνα με ουγγρικές πηγές.

Η εταιρεία του Γκρούεφσκι καταχωρήθηκε στις 15 Ιουλίου και σύμφωνα με ουγγρικές πηγές, είναι επίσης ο διευθύνων σύμβουλος και ιδιοκτήτης της εταιρείας.


Φωτό από την
Exrpes.mk

Η κύρια δραστηριότητα της εταιρείας «Γκρούεφσκι» είναι η διαχείριση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και άλλων συμβουλευτικών υπηρεσιών διαχείρισης, αλλά ο κατάλογος δραστηριοτήτων περιλαμβάνει πολλές άλλες, από τη χονδρική πώληση πορσελάνης, υαλικών και προϊόντων καθαρισμού έως τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και τη διοργάνωση συνεδρίων.

Σύμφωνα με ουγγρικές πληροφορίες, αν και ο Γκρουέφσκι ζει στην Ουγγαρία, έθεσε ως τόπο διαμονής τα Σκόπια στη φόρμα εγγραφής της εταιρείας.

Ο  Τσαταλίν Χόρνγικ, δικηγόρος από τη Βουδαπέστη, είναι εγγεγραμμένος ως πράκτορας παράδοσης στα αρχεία της εταιρείας.

Πριν από περισσότερα από δύο χρόνια, ο Νίκολα Γκρούεφσκι διέφυγε μυστηριωδώς από τα Σκόπια, όπου καταδικάστηκε σε 2 χρόνια φυλάκιση για διαφθοράς, στην οποία φέρεται να αγόρασε παράνομα μια θωρακισμένη Mercedes που χρησιμοποιείται τώρα από την κυβέρνηση των Σκοπίων.

Αν και υπάρχουν σοβαρές υποψίες ότι ο Γκρούεφσκι αφέθηκε ελεύθερος από το Υπουργείο Εσωτερικών υπό τον έλεγχο του Ζάεφ και του Όλιβερ Σπασόφσκι, μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει λογοδοτήσει για την απόδρασή του.

Αν και δεν είναι αρχηγός του κόμματος εδώ και 4 χρόνια, εξακολουθεί να έχει υποστήριξη μεταξύ 1 και 2% στις δημοσκοπήσεις για τη δημοτικότητα των πολιτικών στη Βόρεια Μακεδονία.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr