Σύμβουλος Ερντογάν: Όσοι πεινούν δεν φωνάζουν «πεινάω»


Ιούλιος 29, 2021. Ελλάδα.

Ο σύμβουλος του προέδρου του AKP, Γιασίν Ακτάι, εξέφρασε απόψεις που προκάλεσαν αντίδραση σε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχε.

 Δήλωσε ότι κανένας από αυτούς που λένε «πεινάω» στην Τουρκία δεν πεινάει, ο Ακτάι είπε: «Όποιος πεινάει δεν φωνάζει  «πεινάω». Οι άνθρωποι που λένε «πεινάω» είναι οι άνθρωποι που εκμεταλλεύονται αυτήν την κατάσταση σήμερα, άνθρωποι που προσπαθούν να την πολιτικοποιήσουν», είπε, σύμφωνα με την  Sözcü.

  Ο λόγος είναι η ύπαρξη πολλών αντιδράσεων των Τούρκων πολιτών  που διατείνονται ότι οι πρόσφυγες από τη Συρία, τους έχουν κλέψει τις δουλειές και τώρα έχουν μείνει άνεργοι.

 * Είμαι γενικά μέλος του AK Parti. Είμαι απλά στρατιώτης στο AK Parti τώρα. Ειλικρινά, δεν βλέπω εδώ μια αλλαγή στη συζήτηση εντός του AK Parti. Δεν υπάρχει τέτοια αλλαγή στον λόγο. Αυτό που κάναμε στην Τουρκία από την αρχή είναι σωστό στην πολιτική της Συρίας. Εγώ προσωπικά στέκομαι πίσω από όλα αυτά. 

* Πιστεύω ότι η τροφή προέρχεται από τον Αλλάχ, ο καλεσμένος έρχεται με τις ευλογίες του, έρχεται με την τροφή του.  Κανένας από τους ανθρώπους που λένε «πεινάμε» σήμερα δεν πεινάει και όσοι ήδη πεινούν δεν φωνάζουν «πεινάω». 

Οι άνθρωποι που λένε «πεινάω» είναι οι άνθρωποι που εκμεταλλεύονται αυτήν τη δουλειά σήμερα, οι άνθρωποι που προσπαθούν να πολιτικοποιήσουν τη δουλειά.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr