Κούρδοι: Εορτάστηκε η επέτειος της επανάστασης στη Ροζάβα


Ιούλιος 19, 2021. Ελλάδα.

Η επέτειος της επανάστασης της  Ροζάβα της 19ης Ιουλίου, η οποία γιορτάζεται σε όλη την Ροζάβα για μια εβδομάδα, τελείωσε με την τελική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Καμισλί της βορειοανατολικής Συρίας.

Με την ευκαιρία της 9ης επετείου της επανάστασης στη Ροζάβα της 19ης Ιουλίου, γιορτές και δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν σε όλη την περιοχή. Ο τελικός εορτασμός πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο της 12ης Μαρτίου στην πόλη Καμισλί. 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν Κούρδοι, Άραβες, Ασσύριοι και Αρμένιοι από την περιοχή της Τζίζρε, καθώς και μέλη ιδρυμάτων που συνδέονται με την αυτόνομη διοίκηση. 

Η γιορτή έγινε με την παρουσία των βετεράνων του πολέμου, των οικογενειών των μαρτύρων, συμμετείχαν, επίσης, οι Εσωτερικές Δυνάμεις Ασφάλειας. Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια τελετή για να τιμήσει τη μνήμη των μαρτύρων της επανάστασης. 

Στην επέτειο οι ομιλητές ανέφεραν ότι ο αγώνας συνεχίζεται αφού αρκετές πόλεις στη Ροζάβα έχουν καταληφθεί από τον τουρκικό στρατό, «Ας αυξήσουμε τον αγώνα μας μέχρι να απελευθερωθούν οι περιφέρειες. Ας προστατεύσουμε αυτό το έργο ( της Αυτόνομης Διοίκησης) που αποτελεί παράδειγμα δημοκρατικής και κοινής ζωής», όπως ειπώθηκε.

Οι ομιλητές επεσήμαναν ότι «Η Αυτόνομη Διοίκηση είναι έτοιμη να καθίσει με τη Δαμασκό. Είμαστε έτοιμοι για διάλογο. Εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις κατά της περιοχής, αυτοί οι άνθρωποι θα πολεμήσουν και θα αντισταθούν στον επαναστατικό λαϊκό πόλεμο. Αυτή η επανάσταση και η διοίκηση, που σχηματίστηκαν από τις θυσίες 12 χιλιάδων μαρτύρων, χρειάζονται υποστήριξη. Αυτή η κυβέρνηση ετοιμάζεται για εκλογές για να διορθώσει τα λάθη και να διατηρήσει το επαναστατικό πνεύμα. Σας συγχαίρω για άλλη μια φορά για την επανάστασή σας στη Ροζάβα στις 19 Ιουλίου».

ANFNews

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr