Πάνω από 60 Αλβανοί έγκλειστοι σε στρατόπεδα στη Συρία, ζητούν επαναπατρισμό


Ιούλιος 19, 2021. Ελλάδα.

Τίρανα.

Έχουν περάσει περίπου 5 μήνες από την επίσημη συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Μπλέντι Τσούτσι στο Λίβανο και τις δηλώσεις που είχε κάνει για τους Αλβανούς τζιχαντιστές που βρίσκονται έγκλειστοι σε στρατόπεδα στη Συρία.

Είχε δηλώσει κατά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στις 25 Φεβρουαρίου 2021: «εργαζόμαστε για μια άλλη επιχείρηση επαναπατρισμού των Αλβανών από τη Συρία».

Αλλά, σημειώνει το euronews Albania,  καθώς έχουν περάσει περίπου 5 μήνες από την επίσκεψη αυτή, δεν πραγματοποιήθηκε καμία επιχείρηση για τους 64 Αλβανούς που παγιδεύτηκαν στα στρατόπεδα στη Συρία, μεταξύ των οποίων 47 παιδιά για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Ο επαναπατρισμός της Φλορέσα Ρασά και των τριών παιδιών της, καθώς και του  Έντρι Ντούμανι, αύξησε τις ελπίδες των Αλβανών που παγιδεύτηκαν στη Συρία, οι οποίοι περιμένουν τη δράση της  κυβέρνησης εδώ και χρόνια.

17 Αλβανοί που παγιδεύτηκαν στη Συρία βρίσκονται στο στρατόπεδο κόλασης «Αλ Χολ» μεταξύ αυτών και η Έβα Ντούμανι , ενώ οι υπόλοιποι έχουν μεταφερθεί στο στρατόπεδο «Ρότζ».

Το Σαββατοκύριακο η Βόρεια Μακεδονία, ανακοίνωσε τον επαναπατρισμό 23 ατόμων από αυτά τα στρατόπεδα, ενώ στο Κοσσυφοπέδιο έχουν επαναπατριστεί 11 πολίτες, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των επαναπατριζόμενων σε 300 άτομα που αντιστοιχεί στο 80% των Κοσοβάρων τζιχαντιστών.



--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr