Προπαγάνδα Σκοπίων: «Η Μακεδονία πήρε το όνομά της από το αρχαίο βασίλειο που κατέκτησε την Ελλάδα»


Ιούλιος 19, 2021. Ελλάδα.

Σκόπια.

Η εφημερίδα Nova Makedonija στην ηλεκτρονική της έκδοση παρουσιάζει ένα αυστραλιανό έγγραφο του 1998, που αναφέρει μεν τη χώρα ως FYROM αλλά στο εσωτερικό κείμενο την παρουσιάζει ως «Μακεδονία».

Γράφει το σλαβικό δημοσίευμα:

Μεγάλο ενδιαφέρον μεταξύ των ‘Μακεδόνων’ προκλήθηκε από την ανακάλυψη του εγγράφου της Αυστραλιανής Πρεσβείας στο Βελιγράδι από το 1998, το οποίο χρησιμοποιεί το όνομα Μακεδονία και δίνει μια ενδιαφέρουσα περιγραφή του πώς προήλθε.

Στο επίσημο έγγραφο, μόνο στην αρχή χρησιμοποιείται ο όρος FYROM, ενώ η χώρα αναφέρεται ως Μακεδονία. Παρέχει επίσης γενικά στοιχεία σχετικά με τη γεωγραφική θέση, την πολιτική και οικονομική κατάσταση, καθώς και τον πληθυσμό στη ‘Μακεδονία’. Αλλά η εξήγηση για την προέλευση του ονόματος του κράτους προσέλκυσε τη μεγαλύτερη προσοχή.

 «Η Μακεδονία πήρε το όνομά της από το αρχαίο βασίλειο που κατέκτησε την Ελλάδα υπό την ηγεσία του Φιλίππου της Μακεδονίας, καθώς και σχεδόν ολόκληρου του τότε γνωστού κόσμου, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του γιου του Αλεξάνδρου του Μεγάλου - διαβάζει το έγγραφο που δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο του 1998.


Το δημοσίευμα παρουσιάζει δύο ενδεικτικές σελίδες του σχετικού εγγράφου.




--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr